Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 14:48

Уперше в Україні міська лікарня здійснила імплантацію механічного серця

Автор: kiev.klichko.org
  Імплантований механізм допомагатиме серцю чоловіка належним чином функціонувати.
Імплантований механізм допомагатиме серцю чоловіка належним чином функціонувати.

В Олександрівській клінічній лікарні Києва провели імплантацію механічного серця. Це перша подібна операція в Україні, виконана на базі муніципального медичного закладу. Раніше такі здійснювали лише в Інституті серця.

Повідомили про подію в пресслужбі мера Києва Віталія Кличка.

Імплантували механічне серце 67-річному киянину з важкою формою серцевої недостатності. Чоловік переніс кілька інфарктів. Через погіршення стану здоров'я протягом останнього місяця перебував у стаціонарі на підтримувальній терапії.

"Серце не працювало. Чоловік не міг далеко ходити й постійно перебував в лікарні. Ми вводили необхідні ліки, щоб підтримувати роботу серця. Тепер пацієнт може літати в будь-який куточок світу. Він живе, як зі звичайним механічним клапаном. І приймає лише варфарин. Раніше ці механічні серця були перехідним етапом до трансплантації. Сьогодні це окрема альтернатива. І пацієнти живуть багато років із такими механічними серцями", — розповів завідувач кардіологічного відділення Олександрівської лікарні Віктор Клюзко.

Тривала операція протягом 3-х годин. Проводили її кардіохірурги Олександрівської лікарні, які пройшли відповідне навчання за кордоном та отримали сертифікати спеціалістів із імплантації механічного серця.

Імплантат встановили американського виробництва. Механізм допомагатиме серцю чоловіка належним чином функціонувати. Зараз пацієнт уже ходить, почувається добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знаходить вену швидше медсестри: створили робота для забору крові

Вартість подібних операцій, включно із ціною імплантата й інших витратних матеріалів, становить близько 5 млн грн. Саме механічне серце коштує 4,5 млн грн. Для пацієнта операція була безкоштовною завдяки програмі "Здоров'я киян", яку фінансує місто.

2020-го можна буде безкоштовно отримати близько пів сотні медичних послуг. Доступними вони будуть у межах програм медгарантій. Набуде чинності нововведення з 2 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в Україні міська лікарня здійснила імплантацію механічного серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути