вівторок, 06 серпня 2019 09:55

Уникайте стресу, пийте чай: Землю накрила потужна магнітна буря

Уникайте стресу, пийте чай: Землю накрила потужна магнітна буря
Пік магнітних випромінювань припав на 6:00. Фото: stb.ua

6 серпня Землю накрила потужна магнітна буря першого рівня.

Пік випромінювань припав на 6:00, але їхні наслідки будуть відчутні до середини дня, повідомили у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Люди по-різному реагують на магнітні бурі. У деяких дуже погіршується самопочуття, виникає дратівливість, апатія, слабкість, сонливість або, навпаки, безсоння. Особливо магнітні бурі впливають на фізичний стан метеочутливих людей. Найбільшої шкоди вони завдають серцево-судинній системі. У такі періоди зростає кількість серцевих нападів та інфарктів. У багатьох підвищується артеріальний тиск і ризик тромбозу, загострюються хронічні захворювання, з'являються неспокій і страхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо повертається: де уже сьогодні буде спека

До зони ризику потрапляють вагітні жінки, маленькі діти і літні люди. У людей, які страждають на розлади психіки, може початися загострення.

Щоб залишатися у тонусі та мінімізувати негативний вплив, фахівці радять у цей період бути в спокої, уникати стресових ситуацій і надмірних навантажень. Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі. Варто відмовитися жирної їжі, алкоголю та кави, замість цього пити більше води, заспокійливі чаї та вживати овочі та фрукти.

У серпні очікується 2 серйозні магнітні бурі, а також кілька менш сильних, але відчутних магнітних коливань. Незначні магнітні коливання можливі 7, 11, 12, 13 і 24 серпня. Серйозні магнітні бурі у серпні очікуються 5 і 6 числа.

Зараз ви читаєте новину «Уникайте стресу, пийте чай: Землю накрила потужна магнітна буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути