середа, 03 січня 2018 05:28

Вчені виявили зв'язок у молодят між щастям і вагою тіла

Вчені виявили зв'язок у молодят між щастям і вагою тіла
Під час шлюбу жінки і чоловіки набирають вагу. Фото fiski.net

Молоде подружжя набирає в середньому півтора-два кілограми зайвої ваги протягом першого року шлюбу. Чим більше задоволені молодята були в шлюбі, тим більше зайвої ваги вони набирали за дворічний період.

"Це може бути пов'язано з тим, що спільні прийоми їжі стають важливими для пар, що проживають разом, так які можуть заохочувати один одного їсти більше і згодом менше рухатися. Люди, які починають жити разом, дійсно повинні стежити за своєю вагою. Ожиріння може погано позначитися на самооцінці та нашкодити стосункам", - сказала Кетрін Хенкі, старший викладач з питань харчування в Університеті Глазго, повідомляє The Independent.

Слова викладача підтверджуються низкою наукових досліджень, які довели, що щасливі стосунки є синонімом набору зайвої ваги.

Дослідження, проведене дослідниками з Південного методистського університету США в 2013 році, показало, що чим більше задоволені молодята були в шлюбі, тим більше зайвої ваги вони набирали за дворічний період.

На противагу цьому пари, які були менш задоволені в своїх стосунках, зберегли свою вагу.

Причому цей ефект не обмежується тільки укладанням шлюбу: збільшення у вазі також є характерним для пар, які вступають в нові стосунки, влаштовуючи весілля або без нього.
Водночас є ціла низка досліджень, які показують, що подружня дисфункція - розлучення або окреме проживання - може фактично призвести до втрати ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні рекордно побільшало матерів-одиначок.

Канадські вчені дізналися, що одружені або ті, що живуть з постійними партнерами, як правило, відчувають більше задоволення від життя, ніж одинаки.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили зв'язок у молодят між щастям і вагою тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути