вівторок, 17 липня 2018 11:20

Учені визначили смертельно небезпечне взуття

Учені визначили смертельно небезпечне взуття
На те, щоб зняти взуття, піде хвилина, а на лікування не вистачить і тижня. ФОТО: sterishoe.com

Звикли ходити по дому в тому ж взутті, що й на вулиці? Якщо так, то вашому здоров'ю загрожує серйозна небезпека. Вчені попереджають, що невидимі неозброєним оком "мешканці" підошов тільки й чекають можливості завдати удару.

Американський мікробіолог доктор Чарльз Гарба провів експеримент, який показав, що в середньому на зовнішній частині вуличного взуття оселяється приблизно 420 000 хвороботворних бактерій, які потенційно є смертельно небезпечними. Серед них найбільше кишкової палички. Пише mnn.com.

Як пояснив дослідник, зазвичай кишкова паличка чіпляється на підошву просто на вулиці — під час контакту з фекальними масами тварин, або в громадських туалетах. Кишкові й сечостатеві інфекції — ще не все, чим загрожує ця бактерія. Також вона здатна спричинити розвиток менінгіту й не менш небезпечних діарейних захворювань, які є другою найпоширенішою в світі причиною дитячої смертності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найточніших ознак, які свідчать про менінгіт

Як показало дослідження, окрім кишкової палички, серед мікробів, які оселяються на підошвах вуличного взуття, є збудники пневмонії й різних кров'яних інфекцій.

За словами доктора Гарби, хвороботворні мікроорганізми надовго лишаються жити на підошві. Вивести їх можна лиш ретельно почистивши взуття з використанням мийного засобу.

Раніше назвали найбрудніші місця в будинку. Експерти пояснили, яких саме заходів слід вжити, щоб зберегти чистоту й зробити свою оселю справді безпечною.

Зараз ви читаєте новину «Учені визначили смертельно небезпечне взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути