Щоденне вживання бобових може значно знизити ризик розвитку низки хвороб, зокрема діабету 2 типу.
Вчені зазначили найкорисніший вид бобових – сочевиці. При вживанні її тричі на тиждень сочевиця захистить від діабету, - повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.
Інші дослідження підтверджують, що дієта, збагачена бобовими, зменшує ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних хвороб, рівень холестерину. Щоденне вживання бобових допоможе у лікуванні вже наявних недуг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як вберегтись від пневмонії
Супрун назвала інші причини, чому потрібно вживати бобові.
Вони містять поживні речовини, білки, клітковину та амінокислоти. Завдяки складу бобових організм швидко насичується та отримує поживні речовини. Бобові мають низький глікемічний індекс. Вони також містять незамінні кислоти, зокрема триптофан, який забезпечує організм добрим настроєм і повноцінним сном.
Бобові сприяють зниженню ваги.
Вживання щодня 1 чашки бобових впродовж 3 місяців сприяє схудненню, зменшенню об'ємів талії та нормалізації рівня цукру в крові.
Ці продукти нормалізують тиск.
Науковці підтверджують, що тривале вживання бобових зменшує тиск, деякі вчені розглядають бобові як частину лікування артеріальної гіпертензії та в цілому проблем з тиском.
Бобові контролюють рівень холестерину.
Завдяки високому вмісту клітковини бобові здатні знизити рівень холестерину у середньому на 8 пунктів без вживання ліків.
Харчових волокон в хурмі більше, ніж в яблуках. Стиглі плоди сприяють поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, печінки, зору, нормалізують роботу шкіри і статевих залоз.
Коментарі