вівторок, 13 листопада 2018 11:14

Супрун пояснила, як вберегтись від пневмонії

Супрун пояснила, як вберегтись від пневмонії
Діагноз "пневмонія" ставить лікар. Фото:www.likar.info

Кашель, важке дихання, висока температура - одні із симптомів пневмонії. Ця хвороба кожні 20 секунд забирає життя однієї дитини на планеті.

Про прості кроки, щоб запобігти розвитку пневмонії у своєї дитини чи у себе, нагадала в.о. глави МОЗ Уляна Супрун на сторінці у Facebook .

Діагноз "пневмонія" ставить лікар. Під час пневмонії спостерігається втягнення грудної клітки, коли під час вдиху западає нижня частина грудної клітки (у здорової людини грудна клітка в цей час розширюється); прискорене дихання; свистячі хрипи (частіше при вірусних інфекціях).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лінія життя": Супрун знає, як запобігти самогубствам

"Першим кроком для захисту дитини має стати планова вакцинація. В Україні безоплатно можна отримати якісні та ефективні вакцини від Hib-інфекції (гемофільної палички типу Б), кору (у складі комбінованої вакцини КПК від кору, паротиту, краснухи) і кашлюку (у складі комбінованої вакцини АКДП від дифтерії, правця, кашлюку)", - наголосила Супрун.

Крім того, за її словами, для зміцнення імунної системи важливу роль відіграє повноцінне харчування. Немовлятам необхідно отримувати грудне вигодовування протягом перших 6 місяців життя.

"Важливу роль у захисті дітей і дорослих відіграють умови житла — чистота в домі, провітрювання приміщення та відсутність тютюнового диму", - додала Супрун.

Пневмонія — це гостре запалення легень, яке може викликати віруси, бактерії та грибки. Під час хвороби в альвеолах легень (міхурцях, які у здорової людини наповнені повітрям) накопичуються слиз і рідина, що викликають біль при диханні та обмежують надходження кисню.

За останній тиждень в Україні зафіксували 1319 випадків захворювання на кір. З початку року захворіли більше ніж 35 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Супрун пояснила, як вберегтись від пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути