середа, 07 листопада 2018 03:28

Сезон розпочато: чому хурма корисна для здоров'я

Сезон розпочато: чому хурма корисна для здоров'я
Чому хурма корисна для здоров'я. Фото: 1+1.

Хурма - ягода ситна і досить солодка. Калорійність плодів низька - в 100 г всього 53-60 кілокалорій.

Харчових волокон в хурмі більше, ніж в яблуках. Стиглі плоди сприяють поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, печінки, зору, нормалізують роботу шкіри і статевих залоз, передає 1+1.

7 корисних властивостей хурми.

1.Хурма корисна "сердечникам" через те, що містить багато калію. Цей продукт може замінити валокордин. З'їдайте по 2-3 плоди хурми щодня. Згідно з дослідженнями шотландських вчених, в боротьбі з атеросклерозом хурма випереджає навіть яблука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кетчуп вбиває: назвали 5 переконливих доказів

2. Плоди хурми прекрасно боряться із гельмінтами, а бактерицидні властивості сприяють усуненню кишкових і бронхо-легеневих інфекцій при епідеміях.

3. Сік хурми допомагає позбавитися від хронічної діареї. Розріжте 6 стиглих плодів на частини і тримайте їх в 3-х склянках окропу під кришкою 20 хв. Відвар процідіть, і приймайте по 0,5 л через кожні 4 години.

4.У хурмі є калій і цукор. Завдяки цим речовинам хурма є натуральним антидепресантом. Щоб поліпшити свій емоційний стан, зняти напругу, розслабитися після стресових ситуацій, позбутися втоми, потрібно вживати сік хурми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисний гарбуз

5. Завдяки вмісту кальцію і калію у хурми сечогінні властивості. Цей фрукт набагато безпечніший та ефективніший за будь-які сечогінні засоби.

6. Хурма корисна для тих, хто хоче скинути зайві кілограми. Вона має не тільки вітаміни і мінерали, а й клітковину, яка здатна добре насичувати організм при низькій калорійності продукта. Також дозволяє зняти набряки і позбутися зайвої води в організмі.

7. Плоди хурми здатні покращувати зір через вміст бета-каротину. Лікарі кажуть, що якщо є фрукт вживати регулярно, то зір стане кращим.

Зараз ви читаєте новину «Сезон розпочато: чому хурма корисна для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути