четвер, 25 жовтня 2018 17:45

Кетчуп вбиває: назвали 5 переконливих доказів

Кетчуп вбиває: назвали 5 переконливих доказів
У кетчупі цукру більше, ніж у шоколадному печиві Фото: povar.ru

Розхвалена користь від кетчупу корисна лише його виробникам, які заробляють на ньому свої статки. Людям цей продукт, не приносить нічого, крім проблем зі здоров'ям. Дієтологи рекомендують назавжди виключити з раціону кетчуп.

Про це передає Мed2.

1. Столова ложка кетчупу містить 3,7 грама цукру. З цього виходить у пачці кетчупу цукру більше, ніж у коробці печива з шоколадною крихтою.

2.Запах кетчупу, особливо, дешевих марок, стійкий і томатний. Якщо залишити відкриту банку кетчупу на кухні – кімната просочиться запахом щонайменше на кілька годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий дієтолог порадила, які продукти піднімають настрій

3. У кетчупах багато різних шкідливих добавок. Від підсилювачів смаку до барвників і консервантів.

4. Жири у кетчупах – зазвичай, це пальмова олія, а не рослинна, як зазначають у складі виробники. Вона містить дуже багато жирних кислот, які призводять до серцево-судинних захворювань.

5. Також кетчупи сприяють набору зайвої ваги досить швидко. А сама пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунку.

Смаження на оливковій олії є найменш шкідливим для здоров'я. У такому виді рослинного жиру токсичні речовини під час нагрівання виділяються повільно й у відносно невеликій кількості. Підтвердило це дослідження іспанських вчених.

Науковці з Університету Країни Басків в Іспанії провели аналіз 3 видів рослинної олії: оливкової, соняшникової та лляної. Обрані зразки вони нагріли до 190 градусів й перевірили на вміст альдегідів — токсичних речовин, здатних спричинити появу проблем із серцем, розвиток діабету й багатьох інших хвороб. У соняшниковій і лляній після нагрівання токсини утворилися швидше й у набагато більшій кількості, ніж в оливковій.

Зараз ви читаєте новину «Кетчуп вбиває: назвали 5 переконливих доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути