Розхвалена користь від кетчупу корисна лише його виробникам, які заробляють на ньому свої статки. Людям цей продукт, не приносить нічого, крім проблем зі здоров'ям. Дієтологи рекомендують назавжди виключити з раціону кетчуп.
Про це передає Мed2.
1. Столова ложка кетчупу містить 3,7 грама цукру. З цього виходить у пачці кетчупу цукру більше, ніж у коробці печива з шоколадною крихтою.
2.Запах кетчупу, особливо, дешевих марок, стійкий і томатний. Якщо залишити відкриту банку кетчупу на кухні – кімната просочиться запахом щонайменше на кілька годин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий дієтолог порадила, які продукти піднімають настрій
3. У кетчупах багато різних шкідливих добавок. Від підсилювачів смаку до барвників і консервантів.
4. Жири у кетчупах – зазвичай, це пальмова олія, а не рослинна, як зазначають у складі виробники. Вона містить дуже багато жирних кислот, які призводять до серцево-судинних захворювань.
5. Також кетчупи сприяють набору зайвої ваги досить швидко. А сама пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунку.
Смаження на оливковій олії є найменш шкідливим для здоров'я. У такому виді рослинного жиру токсичні речовини під час нагрівання виділяються повільно й у відносно невеликій кількості. Підтвердило це дослідження іспанських вчених.
Науковці з Університету Країни Басків в Іспанії провели аналіз 3 видів рослинної олії: оливкової, соняшникової та лляної. Обрані зразки вони нагріли до 190 градусів й перевірили на вміст альдегідів — токсичних речовин, здатних спричинити появу проблем із серцем, розвиток діабету й багатьох інших хвороб. У соняшниковій і лляній після нагрівання токсини утворилися швидше й у набагато більшій кількості, ніж в оливковій.
Коментарі