неділя, 29 вересня 2019 14:00

Супрун порадила, що потрібно для здоров'я серця

Супрун порадила, що потрібно для здоров'я серця
80% передчасних інфарктів та інсультів можна попередити за допомогою здорового способу життя. Фото: https://www.facebook.com/strazhesko/

Сьогодні відзначають День серця. Серцево-судинні хвороби - одна з найпоширеніших причин смерті в світі та Україні. Також вони впливають на якість і тривалість життя людей.

За даними ВООЗ, 17,9 мільйона людей померли від хвороб серця та судин у 2016 році. Це близько 30% від усіх смертей у світі. З них 85% трапилися через серцевий напад та інсульт.

"Серцево-судинним хворобам можна запобігти. Тому важливо, щоб кожен із нас пам'ятав, що спосіб життя, регулярні візити до сімейного лікаря та обізнаність про хвороби судин і серця — найважливіший захист від них", - написала у Facebook колишня в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні чоловіки живуть менше за жінок на 10 років: назвали причину

80% передчасних інфарктів та інсультів можна попередити за допомогою здорового способу життя, своєчасного звернення до лікаря. Серед факторів, які збільшують ризики появи хвороб серця: надлишкова вага, брак фізичної активності, куріння, алкоголь, неповноцінне харчування, стрес та високий тиск.

Важливо також уміти розпізнавати симптоми хвороб. Знати як діяти. Під час інсульту чи серцевого нападу кожна хвилина важлива. Що швидше людина отримає необхідну допомогу, то більші шанси на швидку реабілітацію та збереження належної якості життя.

Пацієнти з хронічними серцево-судинними хворобами в Україні можуть отримати необхідні ліки безплатно або дешевше за програмою "Доступні ліки". Для цього необхідно отримати електронний рецепт у лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, що потрібно для здоров'я серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути