субота, 08 червня 2019 16:03

Супрун попередила про смертельну небезпеку

Супрун попередила про смертельну небезпеку
Фаст-фуд може викликати смертельні хвороби. Фото: "Днепр"

Вживати вуличну їжу може бути небезпечно.

"Більше 600 000 000 людей щорічно хворіють через споживання їжі, яка була заражена бактеріями, вірусами, паразитами, токсинами або хімічними речовинами. Близько 420 000 - помирають. Щоб уберегти себе і свою сім'ю, варто дбати про гігієну, свіжість продуктів і готувати правильно", - написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Безпечніше самому готувати. Продукти потрібно мити та стежити за терміном придатності. На кухнях повинні бути відсутні гризуни та комахи.

"Якщо муха все ж сіла на продукти, їх треба помити або приготувати під високою температурою, або не їсти, якщо ні те, ні інше неможливе. Адже мухи переносять дуже велику кількість хвороб - кишкових інфекцій, інфекцій очей, інфекцій шкіри і гельмінтів", - пише Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до вагітності - поради Уляни Супрун

Висока температура знищує небезпечні мікроорганізми. Супи треба готувати при температурі понад 70 градусів. Сік готового м'яса має бути світлим, а не рожевим.

"І ще раз хочемо нагадати про шаурму, хот-доги та біляші, які продаються біля будинку, на зупинках або у переході. Це завжди потенційно небезпечно - насамперед через м'ясо та різноманітні соуси на основі майонезу. Якщо є хоч мінімальні сумніви по дотриманню санітарних норм та правил зберігання їжі в місці, де її купуєте - утримайтеся від неї", - підсумувала Супрун.

Дим кальяну містить канцерогенні речовини, важкі метали, чадний газ та інші небезпечні сполуки, які в тому числі притаманні диму цигарок. Кальян може бути надзвичайно небезпечним.

Зараз ви читаєте новину «Супрун попередила про смертельну небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути