Вживати вуличну їжу може бути небезпечно.
"Більше 600 000 000 людей щорічно хворіють через споживання їжі, яка була заражена бактеріями, вірусами, паразитами, токсинами або хімічними речовинами. Близько 420 000 - помирають. Щоб уберегти себе і свою сім'ю, варто дбати про гігієну, свіжість продуктів і готувати правильно", - написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
Безпечніше самому готувати. Продукти потрібно мити та стежити за терміном придатності. На кухнях повинні бути відсутні гризуни та комахи.
"Якщо муха все ж сіла на продукти, їх треба помити або приготувати під високою температурою, або не їсти, якщо ні те, ні інше неможливе. Адже мухи переносять дуже велику кількість хвороб - кишкових інфекцій, інфекцій очей, інфекцій шкіри і гельмінтів", - пише Супрун.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до вагітності - поради Уляни Супрун
Висока температура знищує небезпечні мікроорганізми. Супи треба готувати при температурі понад 70 градусів. Сік готового м'яса має бути світлим, а не рожевим.
"І ще раз хочемо нагадати про шаурму, хот-доги та біляші, які продаються біля будинку, на зупинках або у переході. Це завжди потенційно небезпечно - насамперед через м'ясо та різноманітні соуси на основі майонезу. Якщо є хоч мінімальні сумніви по дотриманню санітарних норм та правил зберігання їжі в місці, де її купуєте - утримайтеся від неї", - підсумувала Супрун.
Дим кальяну містить канцерогенні речовини, важкі метали, чадний газ та інші небезпечні сполуки, які в тому числі притаманні диму цигарок. Кальян може бути надзвичайно небезпечним.
Коментарі