Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 20:20

Суха шкіра свідчить про високий цукор в організмі
5

При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик
Фото: http://pokhudelka.ru/
При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик
При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик
При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик
При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик

Про серйозні збої в роботі організму можуть говорити проблеми зі шкірою. Високий рівень цукру в крові відразу дає про себе знати, якщо уважно прислухатися до сигналів, які подає організм.

При ксерозі шкірна поверхня стає грубою і шорсткою на дотик. Особливо це помітно на ступнях і ліктях. Далі відбувається порушення бар'єрної функції, інфекція легко проникає в організм.

Ксероз є одним з характерних ознак розвитку цукрового діабету, відзначають медики. Це пояснюється тим, що підвищений рівень цукру в крові впливає на втрату рідини.

Якщо ігнорувати надмірну сухість шкіри, справа може дійти до появи синдрому діабетичної стопи - важкого ускладнення, яке призводить до гангрени та ампутації.

При ксерозі шкіра лущиться з різним ступенем вираженості, з'являються дрібні тріщини, висипання на поверхню, шкіра стає грубою і шорсткою на дотик. Всі ці ознаки з'являються через зменшення вологи в поверхневих шарах шкіри. Через дегідратацію зі збільшенням трансепідермальної втрати води відбувається порушення бар'єрної функції.

Ксероз може бути як проявом дерматологічних захворювань (іхтіоз, атопічний дерматит і ін.), так і самостійним явищем, яке з'являється в певні часові періоди під впливом різних факторів.

Основними лікувальними заходами є регулярний догляд за шкірою і місцеве застосування препаратів, які відновлюють епідермальний бар'єр елементами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі заявили про страшну хворобу, яку може викликати Covid-19

Кращими засобами догляду вважаються препарати, до складу яких входять ліпіди і хуміктанти (речовини, які насичують вологою зовнішній (роговий) шар шкіри). Вони активізують відновлення міжклітинних ліпідних бішарів, знижують трансепідермальну втрату води і сприяють оптимальному диференціюванню кератиноцитів.

Нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, як відтермінувати старіння.

Фахівець познайомила з тіломірною теорією старіння. У 60-х роках встановили, що людські клітини мають межу поділу. А при діленні клітини коротшають кінцеві ділянки хромосом – теломери. У 1987 році виявили фермент, який сприяє відновленню довжини теломер. Цей фермент отримав назву Теломераза.

На вкорочення теломер впливають: гіпертонічна хвороба, інсулінорезистентність, хронічний стрес, ожиріння, хронічні інфекції гальмують активність теломерази, гіперглікемія (збільшення цукру в крові) і цукровий діабет.⠀

Довші теломери у активних людей, ніж у тих, хто веде малорухливий спосіб життя. Фізична активність знову ж таки є непорушною основою здоров'я.
Теломери у жінок, які страждають ожирінням коротше, ніж у струнких. Ожиріння є фактором ризику передчасного старіння. Завдання №1 досягти клінічно значущого зниження маси тіла – 10% від початкової.

Зараз ви читаєте новину «Суха шкіра свідчить про високий цукор в організмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути