неділя, 04 березня 2018 05:28

Стоматологи розповіли про користь червоного вина

Стоматологи розповіли про користь червоного вина
Фото sueveriya.ru

Нове дослідження іспанських хіміків і стоматологів показало, що натуральне червоне вино збереже здоров'я зубам і ротовій порожнині.

"У червоному вині є два види поліфенолів: кофеїнова і п-кумаринова кислоти, які також містяться в каві і журавлинному соку. Ці компоненти запобігають прилипання потенційно шкідливих мікробів до ясен, які можуть призвести до захворювання ясен і карієсу. Вчені будуть використовувати молекули червоного вина в профілактичних ліках, які допоможуть уберегти від хвороб порожнину рота", - йдеться в повідомленні Національної дослідницької ради Іспанії в Мадриді.

Вплив корисних речовин із червоного вина в експерименті тривав до 47 годин.

Доктор Гунтер Кун із університету Редінга повідомив, що ці дві сполуки містяться в більших пропорціях у ягодах, тому зловживати червоним вином не варто.
"Маємо дослідити вплив цих речовин на організм в цілому. Бо вони захищають зуби і ясна, але можуть шкодити внутрішнім органам. Ці речовини містяться і в різних ягодах, не тільки у винограді", - пояснив професор метаболічної медицини.

Додатково лікарі зазначили, що не рекомендують цілуватись із тими людьми, в яких є проблеми із зубами чи яснами.

"При поцілунку бактерії мігрують і починають жити в новому сприятливому місці. Особливо небезпечно цілувати в губи маленьких дітей, в яких імунітет ще не готовий боротися із серйозними хворобами ротової порожнини і зубів. Тому рекомендуємо не робити задля здоров'я неповнолітніх", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці назвали напої, які руйнують зубну емаль.

Психологи університетів штатів Віргінія і Індіана з'ясували оптимальний розмір середнього доходу для людей по всьому світу, який дозволяв би їм бути повністю задоволеними життям. Для цього одній людині потрібно $95 тис. на рік, а для емоційної рівноваги досить $60-75 тис.

Зараз ви читаєте новину «Стоматологи розповіли про користь червоного вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути