пʼятниця, 16 лютого 2018 14:06

Психологи порахували, скільки коштує щастя

Психологи порахували, скільки коштує щастя
Найвищими виявилися запити австралійців - $125 тис. на людину в рік, тоді як жителям Східної Європи і Південної Америки досить $45 і $35 тис Фото: tradeempowered.

Психологи університетів штатів Віргінія і Індіана з'ясували оптимальний розмір середнього доходу для людей по всьому світу, який дозволяв би їм бути повністю задоволеними життям.

Для цього одній людині потрібно $95 тис. на рік, а для емоційної рівноваги досить $60-75 тис.

Сім'ям з дітьми потрібно більше грошей, хоча це і не прямопропорційно кількості членів сім'ї. Найвищими виявилися запити австралійців - $125 тис. на людину в рік, тоді як жителям Східної Європи і Південної Америки достатнь $45 і $35 тис., інформує Marketwatch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний парацетамол

Зіставивши рівень заробітку в 164 країнах світу з рівнем задоволення життям, дослідники дійшли до висновку, що чим більше реальний дохід перевищує оптимальний рівень, тим менше людина радіє життю. Людина постійно порівнює своє благополуччя з іншими людьми.

Рівень залежності щастя від грошей залежить від культури і традицій народу, а також від статі, рівня освіти та інших факторів. Наприклад, "щастя" дешевше обходиться чоловікам, ніж жінкам, а також людям з початковою освітою, ніж з вищою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дешеві таблетки, які підвищують потенцію

Фахівці з Університету Флориди розробили нескладний психологічний тест, який дає можливість з великою ймовірністю передбачити, чи будуть молодята зраджувати одне одному в найближчі 4 роки життя.

Зараз ви читаєте новину «Психологи порахували, скільки коштує щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути