пʼятниця, 18 березня 2016 10:02

Телескоп Hubble виявив дев'ять зірок-монстрів

Телескоп Hubble виявив дев'ять зірок-монстрів

Космічний телескоп Hubble виявив дев'ять масивних зірок-монстрів, кожна з яких важча за Сонце у понад 100 разів. Дослідження авторів опублікована в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, а коротко про неї повідомляється на сайтах видання Science і NASA.

Всі світила розташовані в зоряному скупченні R136 в туманності Тарантул на відстані близько 170 тис світлових років від Землі. Загальна світність виявлених зірок перевищує сонячну в 30 млн разів. Об'єкти являють собою найбільшу групу важких зірок, відому науці.

Щомісяця світила викидають у навколишній простір матерії, що дорівнює земній масі. Причини цього сучасній астрономії невідомі: наявні моделі не передбачають утворення таких масивних об'єктів із газопилових хмар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, завдяки чому на Землі зародилося життя

Раніше вчені висловили припущення, що ці об'єкти утворилися в результаті злиття подвійних зірок, але в останній публікації астрономи заперечують цю точку зору на причини аномального згрупурування важких світил. Вчені продовжать спостерігати за виявленими зірками.

Нагадаємо, NASA оголосила дату наступної місії на Марс.

Зараз ви читаєте новину «Телескоп Hubble виявив дев'ять зірок-монстрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути