середа, 16 березня 2016 11:27

NASA оголосила дату наступної місії на Марс

NASA оголосила дату наступної місії на Марс
фото: hi-news.ru

Агентство NASA відправить наступний посадковий модуль на Марс InSight у травні 2018 року.

Спочатку місію планували запускати в кінці цього місяця, але технічна проблема, виявлена в кінці минулого року, відклала старт InSight, повідомляє Євромобіл.

InSight - абревіатура від Interior Exploration using Seismic Investigations Geodesy and Heat Transport. Це міжнародна місія, щоб допомогти нам зрозуміти, як утворилися і еволюціонували тверді планети, такі як Марс і Земл.

Використовуючи два наукових інструменту на борту, InSight буде збирати сейсмологічні та температурні дані з глибин під поверхнею Марса. Для створення наукових інструментів Лабораторія реактивного руху NASA працювала з Французьким космічним агентством, CNES і Німецьким космічним агентством. Наукова група InSight також включає вчених з 11 різних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці NASA виявили сліди хвиль на супутнику Сатурна

У грудні 2015 року на одному з двох наукових інструментів виявили технічну проблему. Сейсмометру CNES необхідний запечатаний вакуум для роботи в суворих умовах марсіанської середовища. Під час випробувань сейсмометр працював належним чином, але інженери виявили витоку у вакуумі, в якому той працював, і не змогли швидко знайти рішення проблеми.

Сьогодні інженери вважають, що нарешті знайшли рішення цієї витоку. Додатковий час до запуску 2018 року дозволить команді InSight перепроектувати, побудувати і провести кваліфікацію нової вакуумної камери.

Наступна велика місія NASA на Марс заплановано на 2020 рік, і основним її учасником стане марсохід Mars 2020, який повезе з собою сім різних наукових інструментів і який оцінюють в $1,9 млрд.

Нагадаємо, NASA оприлюднило 3D-екскурсію по поверхні Марса, складену зі знімків ровера Curiosity.

Зараз ви читаєте новину «NASA оголосила дату наступної місії на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути