четвер, 17 березня 2016 15:01

Вчені з'ясували, завдяки чому на Землі зародилося життя

Вчені з'ясували, завдяки чому на Землі зародилося життя

Завдяки двійникові Сонця в сузір'ї Кита, планетологи довели, що життя на Землі могло зародитися без потужного магнітного поля, здатного захистити її від надсильного сонячного вітру і космічних променів. Про це пише Astrophysical Journal Letters.

Вченим вдалося вивчити зірку Капа Кита, так як вона віддалена від Землі на відносно невелику відстань - 30 світлових років. Астрономи з'ясували, що відбувається на поверхні молодого аналога Сонця, виміряли частоту і силу його спалахів, а також визначили вік за обертанням. Повідомляється, що зірка існує не більше 600 млн років.

Астрономи скористалися цими даними і розкрили характер поведінки Сонця в такому ж віці, коли, як сьогодні вважають палеонтологи, життя на Землі почала зароджуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найщасливішу країну в світі

Сонячний вітер Капи Кита приблизно в 50 разів сильніший, ніж сьогодні у Сонця. Щоб пережити подібну активність зірки, Земля повинна була володіти магнітним полем, чия сила становила б, як мінімум, третину від сьогоднішніх показників. Інакше Землю просто б "знесло" вітром і вона повторила б долю Марса.

Нагадаємо, вчені почали пошуки астероїда, що знищив динозаврів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, завдяки чому на Землі зародилося життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути