пʼятниця, 28 липня 2017 05:28

Стало відомо, як зберегти бадьорість до кінця робочого дня

Стало відомо, як зберегти бадьорість до кінця робочого дня
Щоб завжди бути енергійним, варто достатньо спати, пити воду, правильно снідати, спілкуватися та тренувати тіло або мозок. Фото: Женский Журнал

З кожним днем пришвидшується темп життя. Щоб гідно реагувати на всі виклики, організм потребує багато енергії. Фахівці розробили схему, яка допоможе залишатися активним та ефективним протягом тривалого часу.

Портал Huffingtonpost навів 5 простих щоденних звичок, які суттєво полегшать життя.

Правильний сніданок. Вранці треба їсти ті продукти, що забезпечують стабільний рівень цукру в крові. Це може бути цільнозерновий хліб з нежирною рибою, яйцем чи авокадо. Небажано вживати оброблені харчі або такі, що мають забагато глюкози. Вони можуть спричинити млявість та негативно впливають на обмінні процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міфів здорового харчування

Відкритість до людей. Постійне спілкування потребує сил, але одночасно розвиває комунікативні навички. Люди, які активно взаємодіють із суспільством, менш схильні до стресу під час нових знайомств, співбесід чи конференцій.

Ранкові тренування. Вони не обов'язково мають бути пов'язаними зі спортом. Тренувати мозок не менш важливо. Тому після прокидання варто займатися тим, що розвиває. Наприклад, творчістю в будь-якому її виявленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депресія міняє структуру мозку — лікарі

Чиста вода. Британці довели, що кожна п'ята людина не знає обов'язкової денної норми води. Від цього виникає зневоднення, що супроводжується дратівливістю, швидкою втомою, відсутністю концентрації. Нестача води провокує постійне споживання шкідливої їжі. Щоб позбутися таких негативних наслідків, треба випивати 8 склянок чистої води щодня. Соки та кава із високим вмістом цукру не замінюють корисну рідину, а навпаки, можуть викликати ще більше зневоднення.

Вчасний сон. Не варто допізна захоплюватися телепередачами чи листуванням в інтернеті. Опинившись в ліжку, треба намагатися заснути, відклавши гаджети подалі. Сон, який надасть енергії завтра, має тривати не менше 7-8 годин.

Дослідники виявили фактори, які пришвидшують старіння. Крім алкоголю та частих стресів, до переліку увійшли автомобільні затори, неправильна постава та нестача сну.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як зберегти бадьорість до кінця робочого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути