Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2015 14:02

Спину вирівнюють вправою з використанням пляшки води

Спину вирівнюють вправою з використанням пляшки води
фото: budapest2010.com

Є понад 30 причин, чому болить спина. Треба виявити власну і почати лікування. Інакше біль повторюватиметься щодня, з'явиться грижа, - вертебролог і хірург Олег Шевкопяс зі столичного Інституту клінічної медицини - каже, з сильним болем у спині пацієнти приходять до нього на прийом щодня.

"Коли на біль скаржиться молодь, то у 80% випадках діагностується зміщення хребців. А все через те, що багато сидять і мало ходять. Зранку встали — сіли в машину, приїхали на роботу — сіли за комп'ютер. Тоді знов у машину чи в маршрутку, а ввесь вечір проводять біля телевізора. З таким режимом для спина здоровою точно не буде".

Аби спина не боліла, радить тримати спину рівною протягом всього дня. "Чим довше сидите в "скрюченому" положенні, тим складніше з віком буде розігнутися. У 50-річного киянина спина боліла мало не п'ять років. Хтось порадив йому прикладати до спини подорожник, та ще й пити настоянку з ромашки. Нічого не допомагало. Це й не дивно, бо лікувати спину народними засобами — це шлях в нікуди. Бо невідомо, як організм зреагує. Зміщені хребці лікують не травами, а найперше фізкультурою і зігріваючими мазями. Їх має призначити тільки лікар. А вичитані у календарях "цілющі народні рецепти" не допоможуть".

Є безліч різних вправ, які достатньо робити раз на день, аби не боліла спина. Але більшість із них підходять тільки молодим і людям середнього віку, каже ортопед Олександр Сич.

"Ті, кому вже далеко за шістдесят років, навряд чи зможуть довго висіти на турніку чи ставати на "мостик". Такі вправи — протипоказані людям старшого віку. Тому раджу просту й універсальну вправу, яку зможуть робити практично всі. Наберіть ледь теплої, але не гарячої води у півторалітрову пляшку. Ляжте спиною на підлогу. Підкладіть ту пляшку під шию, потримайте дві хвилини. Почуєте, як хрустять хребці. Це вони стають на місце. Тоді підкладіть ту саму плішку під лопатки, потримайте стільки ж. Підкотіть пляшку під поперек. Полежіть ще пару хвилин, повільно підведіться. Відчуєте, як спина розігнулася, і стало легше".

Зараз ви читаєте новину «Спину вирівнюють вправою з використанням пляшки води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути