субота, 01 липня 2023 18:26

Соєвий соус, темні ягоди та соки: від чого зуби стають тьмяними

Соєвий соус, темні ягоди та соки: від чого зуби стають тьмяними
Назвали продукти, які допоможуть відбілити зуби фото: bagita

Правильна гігієна зубів неймовірно важлива. Від цього залежить не тільки свіжість вашого дихання, але й білизна зубів.

Відбілювання зубів — одна з найпростіших і найбажаніших косметичних процедур. Хоча з часом зуби можуть змінити колір, існує багато порад і хитрощів, які допоможуть запобігти пожовтінню зубів, пише nv.

Чому зуби тьмяніють?

Їжа та напої є найпоширенішими винуватцями фарбування зовнішнього шару ваших зубів. Кава, вино, газована вода та інші всіма улюблені продукти темного кольору містять пігменти, які зв'язуються з зубною емаллю та залишають плями, роблячи вашу посмішку тьмяною та непривабливою.

Ось кілька найпоширеніших та найпотужніших барвників:

Чорна кава і чай

Газована вода і темні соки

Темні діпи, такі як соєвий соус

Червоне вино

Темні ягоди

Крім того, куріння впливає не лише на ваші легені та серце — воно також може вплинути на колір ваших зубів. Це тому, що такі продукти, як тютюн, які містяться в сигаретах застрягають в отворах вашої зубної емалі. Тому ваші зуби можуть виглядати жовтими або навіть коричневими.

Як відбілити зуби?

Чотири поради щодо відбілювання зубів, які ви можете використовувати у своїй щоденній рутині відповідно до рекомендацій стоматологів.

Гігієна ротової порожнини

Дотримуючись правил гігієни, ви запобігаєте утворенню зубного нальоту та захворюванням ясен, що призводить до утворення зубного нальоту та навіть до втрати зубів.

Якщо ви не чистите щіткою та зубною ниткою регулярно, бактеріям, кислоті та нальоту дуже легко накопичуватись і перетворюватися на зубний камінь. І наліт, і зубний камінь створюють непривабливий жовтий наліт навколо ваших зубів, що призводить до інших проблем, таких як неприємний запах з рота, карієс і втрата зубів.

Їжте свої фрукти та овочі

Одне яблуко на день не тільки може замінити вам лікаря, але воно також може допомогти відбілити зуби. Споживання яблук може запобігти появі жовтих плям.

Які ще продукти допомагають зберегти зуби білими:

Морква

Селера

Сир

Апельсини

Молоко

Ананаси

Полуниця (розім'яти, натерти зуби і залишити на п'ять хвилин)

Йогурт

Вважається, що більшість із цих продуктів допомагає відбілити зуби, оскільки вони збільшують вироблення слини ротовою порожниною, яка допомагає змивати зубний наліт і шкідливі бактерії.

Відбілююча зубна паста, смужки

Відбілюючу зубну пасту та смужки можна придбати в найближчій аптеці, і вони є звичайним рішенням. Відгуки про ці засоби говорять про ефективні результати. Хоча деякі стоматологи застерігають від використання того й іншого. Смужки можуть пошкодити ваші зуби та ясна, якщо їх використовувати неправильно.

Також можете використати електричні зубні щітки для видалення плям.

Регулярно відвідуйте стоматолога

Природне відбілювання зубів не завжди є найздоровішим способом зберегти посмішку. Професійна чистка кожні 3−6 місяців допомагає запобігти накопиченню зубного нальоту та зберегти зуби білими, і насправді лише стоматолог може подарувати яскравий блиск вашим зубам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які утворюють карієс на зубах

Окрім чищення зубів, стоматолог може порекомендувати правильний вид професійного відбілювання, яке можна зробити лише в його кабінеті. Додатковою перевагою є те, що вони можуть налаштувати білий відтінок ваших зубів.

Причина, чому похід до стоматолога може бути кращим, ніж робити це вдома, полягає в тому, що стоматолог може вжити особливих заходів, щоб захистити ваш язик, ясна та щоки від хімічних речовин, які містяться у відбілюючому розчині.

Щоб мати сяючі зуби, люди вдаються до різних методів.

Хтось чистить содою, обирає спеціальні дорогі пасти, чи втирає вугілля в емаль

Стоматологи ж відбілюють зуби технологією ZOOM - це безпечно. Лікар визначає вихідний і бажаний відтінки, потім закриває губи і ясна спеціальною плівкою, а на зуби наносить відбілювальний гель. Завдяки впливу спеціального апарату на поверхні він активізується. Так можна видалити пігментацію у верхніх і нижніх шарах.

Зараз ви читаєте новину «Соєвий соус, темні ягоди та соки: від чого зуби стають тьмяними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути