середа, 03 березня 2021 10:06

Шокувальний випадок: у хворого діагностували новий вірус

Шокувальний випадок: у хворого діагностували новий вірус
Перший випадок зараження коронавірусом знайшли у Чернівцях. Фото: pnu.edu.ua

3 березня оголошено про 1-й підтверджений випадок коронавірусної хвороби в Україні. Його зафіксували в 39-річного чоловіка з Чернівецької області.

Хворий 26 лютого з Італії прилетів до Румунії. Там сів на свою машину і повертався додому в Україну. На кордоні його зупинив санітарний контроль - у нього були підвищена температура та сухий кашель. Його одразу направили на домашню ізоляцію під контроль сімейного лікаря. 1 березня йому стало гірше. Сімейний лікар доправив спеціалізовану машину, яка його госпіталізувала в інфекційне відділення. Зразок аналізів відправили в Лондон для остаточного підтвердження. Вони підтвердили діагноз.

Хворий перебував у стабільному нетяжкому стані, без ознак пневмонії.

Дружину цього чернівчанина вивели з дому, як злочинницю: поліція, капюшон, машина, під руки. Дехто в соцмережах закликав оточити будинок дротом. Люди боялися невідомого вірусу. Жінку перевезли до госпіталю. До цього вона була в домашній ізоляції.

Пізніше до Чернівецької лікарні забрали ще двох громадян, заражених коронавірусом. Незадовго до госпіталізації вони подорожували Італією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденник вакцинації: лікар докладно описує відчуття і "побічки" після щеплення

Влада Чернівців заявила, що в місті дезінфікуватимуть увесь громадський транспорт. Школи перевірять на дотримання санітарних норм. Учням роздадуть брошури з порадами, як уберегтися від інфекції. В аптеках розкупили запаси марлевих пов'язок.

Поступово збільшилася кількість хворих, і в Україні запровадили національний карантин з 12 березня. Усі навчальні заклади, зокрема приватні, закрили на 3 тижні, до 3 квітня. Також в країні обмежили масові зібрання понад 200 людей.

З 16 березня Україна на 2 тижні закрила кордон для іноземних громадян, щоб обмежити поширення коронавірусу.

Жителі Миколаєва, які відмовляться від вакцинації проти Covid-19, лікуватимуться своїм коштом у разі зараження коронавірусом.

"Я думаю, що далі буде така історія. Ті, хто писатиме відмову від вакцинації, лікуватимуться своїм коштом. Хочу нагадати, це близько 5-10 тисяч гривень на добу. Або вакцинуйтеся, або готуйте гроші на лікування. Вакцина в нас сертифікована, є безпечною і, головне, ефективною", - сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкеви.

Зараз ви читаєте новину «Шокувальний випадок: у хворого діагностували новий вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути