неділя, 24 січня 2021 18:01

Шокова терапія з тарифами, протести у Росії і металобрухт замість "Північного потоку-2": 5 блогів тижня

Шокова терапія з тарифами, протести у Росії і металобрухт замість "Північного потоку-2": 5 блогів тижня
Процес розпаду "Північного потоку-2" набув незворотного характеру, переконаний експерт з енергетики Михайло Гончар. Фото: Reuters

Пропонуємо п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті Gazeta.ua.

1. Наступного опалювального сезону українців чекає чергове фіаско ринку газу. Тому що за моїми підрахунками, реальна ціна на газ для населення буде приблизно 10 тис. грн за тисячу кубічних метрів. Тарифи на опалення і гарячу воду зростуть на 30-40%. І плюс шокова терапія для населення буде на ринку електроенергії, вважає фінансовий експерт Олексій Кущ.

2. Насіння льону корисне. Але є певні обмеження щодо його вживання. Воно містить рослинні ціанідні сполуки та великий вміст клітковини, що буде викликати дискомфорт у кишківнику і проносну дію. Насіння льону варто вживати не більше 1-2 столових ложок в день, тобто 10-20 г, наголошує дієтологиня Світлана Фус.

3. Україні не варто тішитись протестам у Росії. Якщо режим вистоїть, американцям прийдеться домовлятися з Володимиром Путіним дружити проти Китаю. Якщо ні, в РФ може початись чергова "смута". І тоді ми відчуємо на собі, що означає російське прислів'я "лес рубят - щепки летят", переконаний правник Геннадій Друзенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії та Білорусі "український сценарій" неможливий

4. Процес розпаду путінського "Північного потоку-2" набув незворотного характеру. Німецька компанія Bilfinger GreyLogix оголосила про розірвання контракту. Вона мала замовлення на "Північний потік-2", яке включало створення системи контролю руху природного газу і технологічної безпеки, а також протипожежні системи на берегових терміналах в Росії та Німеччині. Без цього газопровід не працюватиме. Це буде просто красиво укладений на дно Балтики металобрухт, вважає експерт з енергетики Михайло Гончар.

5. Дональд Трамп не сприймав всерйоз Україну, а Володимира Зеленського намагався використовувати у своїх політичних цілях. Джозеф Байден сприйматиме Україну всерйоз, а ось Зеленського - навряд. Зараз головний виклик для України полягає у необхідності розуміння нахабними олігархами, некомпетентною владою і інфантильною більшістю виборців того простого факту, що без переформатування влади і відмови від популізму Україну не захистити і союзників не зберегти, наголошує публіцист Віталій Портников.

Зараз ви читаєте новину «Шокова терапія з тарифами, протести у Росії і металобрухт замість "Північного потоку-2": 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути