понеділок, 25 березня 2019 13:09

Що їсти для краси й здоров'я волосся: найважливіші продукти

Що їсти для краси й здоров'я волосся: найважливіші продукти
Від раціону харчування залежить не лише загальний стан здоров'я, а й краса волосся. ФОТО: msn.com

Правильне харчування вирішує проблеми з волоссям ефективніше за різноманітні шампуні й бальзами. У їжі є всі необхідні волоссю речовини, завдяки яким воно стає міцним, гладким і шовковистим на дотик.

Перелік корисних для волосся продуктів склав WebMD.

1. Риба жирних сортів. Сардини, скумбрія, лосось — усі вони насичені омега-3 жирними кислотами. Ці речовини зміцнюють організм у цілому та є необхідними для краси волосся: стимулюють його ріст, забезпечують здоровий блиск і об'єм.

2. Грецький йогурт. Цей продукт багатий на білок, який є складовим компонентом усіх живих клітин. Також у грецькому йогурті є вітамін В5. Ця речовина покращує постачання крові до шкіри й за рахунок цього стимулює ріст волосся. Допомогає проти потоншення й випадіння.

3. Шпинат. У ньому містяться тонни вітаміну А, а також заліза, бета-каротину, фолієвої кислоти й вітаміну С. Ці речовини забезпечують здоровий вигляд волоссю, живлять його й запобігають ламкості.

4. Злаки, бобові, яловичина, субпродукти, молюски й темна зелень. Ці продукти є цінним джерелом заліза, нестача якого в організмі призводить до втрати волосся.

5. М'ясо нежирних сортів, зокрема курятина й індичка. Воно містить велику кількість білка. За нестачі цієї речовини ріст волосся зупиняється. Помітно це стає не лише на довжині, а й на густоті шевелюри. Усе тому, що коли "старі" волосяні фолікули відмирають і виштовхують волосину, нові, які з'являються на їхньому місці, не активуються. Як наслідок, волосся стає рідшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун зруйнувала міфи про хліб

6. Кориця. Ця пряність покращує кровообіг, завдяки чому волосся швидше отримує необхідні йому кисень і поживні речовини.

7. Яйця. Є джерелом білків і заліза. Також містять у собі вітамін В7, який сприяє росту волосся й запобігає його випадінню.

8. Овочі та фрукти помаранчевого кольору: морква, гарбуз, батат, диня, манго тощо. У їхньому складі є велика кількість бета-каротину. Ця речовина вирішує проблему сухого й тьмяного волосся.

9. Продукти з високим вмістом вітаміну С. Ця речовина захищає волосся від ламкості. Цінним джерелом її є шипшина, петрушка, кріп, шпинат, ківі, цвітна капуста, обліпиха, чорна смородина, апельсини, полуниця, хрін.

Поява проблем зі шкірою та волоссям може свідчити про те, що виходить з-під контролю щитоподібна залоза. У випадку, якщо вона працює надто активно, волосся починає стрімко осипатися, зберігаючи при цьому цілком здоровий вигляд. Коли залоза гірше виконує свої функції, волосся стає сухим і ламким, відрізняється жорсткістю й теж починає активно випадати.

Зараз ви читаєте новину «Що їсти для краси й здоров'я волосся: найважливіші продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути