вівторок, 19 січня 2021 12:33

Що буде з епідемією в Україні - позитивний прогноз учених

Що буде з епідемією в Україні - позитивний прогноз учених
Вчені переконують, що ріст випадків хвороби, одужання і летальності за минулий тиждень не є погіршення епідеміологічної ситуації. Фото: pixabay

Як розвиватиметься ситуація з коронавірусом в Україні припустили українські науковці.

За наступний тиждень прогнозують повільний спад захворюваності, повідомляє пресслужба Національної академії наук України.

Учені переконують, що ріст випадків хвороби, одужання і летальності за минулий тиждень не є погіршення епідеміологічної ситуації. Це означає те, що доопрацювали матеріали у період свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга хвиля пандемії призвела до різкого зростання кількості самогубств

"Аналіз кількості позитивних тестів також свідчить, що сталося, швидше, уповільнення загасання, ніж збільшення кількості нових випадків", - повідомили в НАН.

Показник летальності залишається в діапазоні 1,5-2% і показує стійку динаміку.

"Виходячи з аналізу даних, протягом наступного тижня можна очікувати повернення надходження даних в "нормальному" режимі, повернення до тенденції повільного згасання, чому також сприятиме початок дії нових карантинних обмежень, які були впроваджені після 8 січня", - сказали вчені.

За останню добу в Україні виявили 3939 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 131, медпрацівників – 238. Загалом, станом на ранок 19 січня, маємо 1 167 656 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 21 046 летальних. 177 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 886 248 пацієнтів, із них за останню добу - 15 052, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з епідемією в Україні - позитивний прогноз учених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути