Ексклюзиви
неділя, 17 листопада 2019 03:28

Розповіли, у чому користь хурми

Розповіли, у чому користь хурми
Ще одна перевага хурми в тому, що це дієтичний продукт з низькою калорійністю. Фото:www.greenmarket.com.ua

Завдяки корисним речовинам, які містяться в хурмі, вона стає незамінним помічником для травлення в організмі.

Насичений вітамінами склад хурми сприяє зміцненню імунітету. Цей фрукт містить багато вітамінів групи В, С, калію, заліза і йоду, пишуть "Контракти".

Якщо їсти хурму щодня, то вона активізує захисні функції організму і допоможе йому боротися з інфекціями і вірусами. Залізо, яке містить хурма, допоможе боротися з анемією. А йод покращує роботу щитовидної залози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна брусниця

Ще одна перевага хурми в тому, що це дієтичний продукт з низькою калорійністю. Саме тому фігурі вона не принесе ніякої шкоди, лише користь. У складі хурми є вітаміни А, бета-каротин, Е та інші антиоксиданти, що позитивно впливають на здоров'я шкіри, волосся, нігтів.

Як і всі інші фрукти, хурму краще їсти окремо від основного прийому їжі, можна як перекус. Щоб покращити апетит і травлення, хурму варто їсти перед прийомом їжі. Пектин, що міститься в плоді, позитивно вплине на всю роботу травної системи в цілому і ефективно очистить організм від шлаків.

На голодний шлунок хурму їсти не можна. Це може спровокувати болі і блювоту, а регулярне переїдання загрожує операцією.

Не можна їсти цей фрукт людям, які хворіють на цукровий діабет і ожиріння, тому що хурма піднімає цукор в крові. Через великий вміст тоніна хурма протипоказана дітям до 3-х років і людям, які нещодавно перенесли операцію на шлунок.

Загалом, норма хурми 100-200 г. Саме стільки потрібно здоровій людині, щоб отримати всі корисні властивості хурми сповна. Якщо її з'їсти забагато, то шкіра може залишатися жовтою більше тижня.

Щоб знизити рівень холестерину в організмі, треба щодня їсти авокадо.Саме цей продукт вчені визнали таким, що захищає від збільшення холестерину в організмі. Одне авокадо на день знизить холестерин і в дорослих і в дітей, які мають зайву вагу або ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, у чому користь хурми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути