середа, 04 жовтня 2017 12:14

Розповіли, скільки українців померли від отруєння грибами

Розповіли, скільки українців померли від отруєння грибами
Найбільша кількість отруєнь була пов'язана з вживанням сироїжок Фото: estet-portal.com

За грибний сезон 2017 року отруїлися 242 українці, 13 із яких померли. Серед потерпілих зареєстрували 43 дитини, 5 із них померли.

Про це повідомляє Центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України.

Найбільша кількість отруєнь була пов'язана з вживанням сироїжок. Вони раніше вкрай рідко були причиною отруєнь.

Якщо раніше отруєння були пов'язані переважно з отруйними грибами, то тепер спектр грибів значно розширився, повідомляють у Центрі контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове отруєння у Львові: госпіталізували більше півсотні людей

Минулими роками найчастіше смертельні випадки були пов'язані з помилковим вживанням замість їстівних грибів блідої поганки. Цьогоріч причиною стали, крім блідої поганки, сироїжки, печериці, так звані голубінки, зонтики, решітки та "кури". Причиною є можливість накопичення токсичних речовин у грибах із навколишнього середовища.

Страви з грибів важкі для перетравлення, наголошують медики. Їx не повинні вживати діти, люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки чи з хронічними захворюваннями внутрішніх органів.

За останні два тижні вересня у Києві отруїлися грибами 20 осіб, 6 із них - діти. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я КМДА.

"Вже за 30-60 хвилин можуть заявиться нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури. Ці отруєння здебільшого не призводять до летальності, але можуть мати серйозні наслідки для системи травлення", - йдеться в повідомленні.

Найнебезпечне вживання червоних мухоморів і волокониць, отруйні речовини яких вражають нервову систему. Людина потерпає від галюцинацій, розладу чи втрати свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки українців померли від отруєння грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути