вівторок, 27 листопада 2018 12:46

Розповіли про шкоду популярного косметичного засобу

Розповіли про шкоду популярного косметичного засобу
Деякі бальзами для губ містять компоненти, що подразнюють або висушують слизову оболонку. ФОТО: bodyandsoul.com.au

Бальзам для губ може викликати ще більшу сухість і шорсткість. Особливо це загрожує людям із чутливою шкірою й алергіями. Усе через деякі компоненти подібних засобів. Вони призводять до випаровування рідини, унаслідок чого губи ще більш зневоднюються.

Особливо шкідливими є блискучі бальзами для губ. Часточки, які забезпечують їхній блиск, подібно до збільшувального скла фокусують сонячні промені на губах. За рахунок цього посилюється інтенсивність впливу ультрафіолету, тож перед дією сонця губи стають практично беззахисними. Пише науковий ресурс livescience.com.

Щоб по-справжньому захистити губи від пересушування й шорсткості, змащувати їх варто товстим шаром жирного пом'якшувального бальзаму або маззю з SPF. Підійде також гліцерин або звичайний вазелін. Окрім того, корисно буде встановити в кімнатах зволожувач повітря. Це попередить пересушування губ під час перебування в приміщенні. Також важливо пити достатньо води, щоб сам організм зсередини не зневоднювався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 простих правил для профілактики застуди

Раніше розповіли, що в Україні заборонили популярний антисептик. Виробником засобу є українське приватне акціонерне товариство "Біолік". Заборону встановили 13 листопада через невідповідність показників "Оптична густина" та "Об'єм вмісту упаковки" до реєстраційного посвідчення.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про шкоду популярного косметичного засобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути