середа, 06 червня 2018 16:00

Розповіли, кому влітку не можна забувати сонцезахисні окуляри

Розповіли, кому влітку не можна забувати сонцезахисні окуляри
Сонцезахисні окуляри можуть врятувати від втрати зору. ФОТО: https://www.buysneats.com

Очі не менш, ніж шкіра, потребують захисту від сонця. Ультрафіолетове випромінювання може спричинити сонячний опік рогівки, ураження сітківки, аномальне потовщення слизової оболонки ока, розвиток катаракти й раку. Пише про це Newsmax.com із посиланням на американську благодійну організацію Prevent Blindness.

"Берегти очі від ультрафіолетового випромінювання необхідно не лише влітку, а й протягом усього року. Щоб уникнути в майбутньому проблем із зором, важливо не забувати носити на вулиці сонцезахисні окуляри, надаючи перевагу тим моделям, які мають достатній показник УФ-захисту", — рекомендує Джеф Тодд, головний виконавчий директор Prevent Blindness. Окрім того, волонтер зауважує, що заради власної безпеки в літню пору важливо надягати широкополий капелюх або кепку з козирком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монітор комп'ютера спричиняє синдром сухого ока

Prevent Blindness акцентує увагу на тому, що не всі сонцезахисні окуляри забезпечують надійний захист. "Слід зупинити вибір на таких, які здатні блокувати 99-100% променів UV-A і UV-B типу", — радить Джеф Тодд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глаукома починається з туману в очах

Ультрафіолетове випромінювання становить небезпеку для всіх, тому нікому не рекомендується забувати сонцезахисні окуляри перед виходом на вулицю. Проте є й група підвищеного ризику. До неї входять люди, які тривалий час проводять на сонці, страждають на ту чи іншу хворобу сітківки, а також ті, хто проходив операцію з видалення катаракти. Окрім того, високий ризик ускладнень мають всі, хто приймає протизаплідні пігулки, діуретики, транквілізатори й інші препарати, які підвищують чутливість ока до ультрафіолетового випромінювання.

Раніше фахівці офтальмологічного центру "Іріс" розповіли про покращення зору за допомогою рефракційної заміни кришталика в оці. Вона підходить для людей із короткозорістю, далекозорістю та астигматизмом.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, кому влітку не можна забувати сонцезахисні окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути