пʼятниця, 11 травня 2018 05:36

Заміна кришталика в оці дозволить забути про окуляри

Автор: ФОТО надане центром ”ІРІС”
  Під час діа­гностики у ­клініці ”Іріс” проводять повне обстеження зору. Процедура триває понад дві години
Під час діа­гностики у ­клініці ”Іріс” проводять повне обстеження зору. Процедура триває понад дві години

Задля підтримки здоров'я ока потрібна регулярна профілактика. Для цього варто щонайменше раз на рік обстежувати зір. Це дасть змогу виявити хвороби завчасно. Фахівці офтальмологічного центру "Іріс" розповіли про покращення зору за допомогою рефракційної заміни кришталика в оці. Вона підходить для людей із близькозорістю, далекозорістю та астигматизмом.

Сестри-близнючки 61-річні Тетяна Буцька і Галина Гладка з Полтави з дитинства мали проблеми із зором. Після рефракційної заміни кришталика в очах отримали 50-відсотковий зір.

— Понад 40 років користувалися жорсткими контактними лінзами. Останні місяці водила сестру під руки, бо вона на одне око осліпла, а на інше — ледь бачила, — розповідає Галина Леонідівна. — У Києві, в приватній клініці, не давали жодних шансів. Звернутися в центр "Іріс" порадила знайома. Були здивовані ставленням до пацієнтів, дбайливістю і тим, що всі прогнози лікарів справдилися. Завдяки рефракційній заміні кришталика сестра отримала 50-відсотковий зір на обох очах. Тепер сама про себе дбає. Після операції плакала — таким несподіваним був результат. Я теж зробила операцію. Життя повністю змінилося — комфортно спілкуватися з людьми, почала водити авто­мобіль. Відчуття дива досі не минає.

— Все більше пацієнтів не хочуть користуватися окулярами чи контактними лінзами і просять зробити корегування зору. Найчастіше це люди віком від 40 до 60 років, яким доводиться читати в окулярах. Рекомендуємо їм рефракційну заміну кришталика в оці на штучний. Так виключаємо проблеми з катарактою і повертаємо нормальний зір, — каже Тетяна Д'яконова, офтальмолог вищої категорії, головний лікар офтальмологічного центру "Іріс" у Полтаві.

У чому суть рефракційної заміни кришталика в оці?

— Заміна кришталика на сучасну лінзу — це безболісна високотехнологічна операція. В око через міліметровий проріз імплантується монофокальна чи мультифокальна лінза. Різниця — у можливості фокусувати зір на визначену відстань і корегувати окулярами. Або ж узагалі нормально бачити як удалечінь, так і на близькі відстані без окулярів. До кожного пацієнта підходимо індивідуально — лінзи замовляємо окремо. Їх виготовляють із сучасних матеріалів, які не викликають алергію. Це асферичні лінзи без дисбалансу корекції зору від центру до країв. Мають ультрафіолетовий захист. Географія виробників — від Німеччини, Ізраїлю до США. Для нас найголовніше — якість лінз і фаховість хірурга. Тому пацієнт після операції вже наступної доби може вести звичний спосіб життя. ­Потрібно тільки виконувати рекомендації офтальмологів, закапувати очі ліками і дбати про гігієну.

Що робити людині, в якої почалися проблеми із зором?

— Спочатку прийти в центр, отримати повноцінне обстеження на сучасному закордонному обладнанні. Ми надаємо вичерпну консультацію і рекомендуємо подальше лікування. Хірург одразу оцінить шанси на успішність оперативного втручання, дасть необхідні поради. Проведе повний курс підготовки до операції. Пацієнт отримує постійний супровід лікарів після втручання. Під час діагностики проводимо повне обстеження зору. Для когось це занадто тривала процедура в 2,5 години, але раз на рік виділити час для власного здоров'я цілком можливо.

На здоров'я ока впливають усі хвороби організму. Зараз люди рідко проходять повноцінний медичний огляд. Часто радимо пацієнту перевірити, чи є цукровий діабет, запущена форма гіпертонії або серцевих хвороб. Також перед операційним втручанням вимагаємо здати необхідні аналізи, щоб виявити проблеми зі здоров'ям.

Головний лікар центру "Іріс" Тетяна Д'яконова зробила понад 25 тисяч операцій

Крім лікування катаракти і глаукоми, у клініці "Іріс" пропонують такі послуги: лазерне та хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала свою роботу 2016 року.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 69 71 70, 0(66) 197 30 31.

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Заміна кришталика в оці дозволить забути про окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути