неділя, 06 вересня 2020 17:10

Розповіли, коли підвищать зарплатню усім медикам в Україні

Розповіли, коли підвищать зарплатню усім медикам в Україні
Медикам підвищили зарплату з вересня. Фото: dyvys.info

Із вересня українські медичні працівники почнуть отримувати додаткові доплати. В бюджеті на це передбачено близько 6 мільярдів гривень. Зараз заробітна плата в системі охорони здоров'я наразі на 30% нижча за середню заробітну плату в Україні.

Про це повідомив Максим Степанов.

"З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати... Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3 560 грн, середній медичний персонал - близько 2 500 грн, і молодший медичний персонал - близько 1 250 грн", - повідомив міністр.

Доплати є лише "першим кроком". Починаючи з наступного року, в уряді будуть пропонувати радикально, суттєво підвищити заробітну плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата лікаря після інтернатури повинна починатися з 20 тис грн - Степанов

Відповідні пропозиції щодо суттєвого збільшення видатків на охорону здоров'я вже подані до Міністерства фінансів.

Доплати медикам в Україні 2020 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19. 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

Українка Юлія Нажажра три роки мешкає у палестинському місті Нахалін. Вона розповіла про переїзд, особливості життя та популярні професії у Палестині.

Там найпрестижніша і високооплачувана професія - лікар. Середня зарплата – 5,5 тис. шекелів. Це близько 45 тис. грн. Лікарі-стоматологи можуть отримувати до 10 тис. шекелів – 80 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли підвищать зарплатню усім медикам в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути