вівторок, 10 вересня 2019 21:08

Розповіли, до якого віку жінка дійсно може завагітніти

Автор: z-l.com.ua
  Валерій Зукін розповів, коли варто починати лікування безпліддя
Валерій Зукін розповів, коли варто починати лікування безпліддя

Новітні технології допомагають стати батьками навіть тим людям, яким в цьому відмовила природа. Щоб це вдалося, потрібно вчасно звернутися за допомогою. Якщо пара 2 роки безрезультатно пробує завагітніти природним шляхом пацієнт, варто звертатися до репродуктолога. Кожен рік зволікань знижує шанси на зачаття.

Про це розповідає Валерій Зукін, директор столичної репродуктивної клініки.

"За законом немає вікових обмежень. Наша клініка робить процедуру жінкам до 51–54 років. Винятком стала пара, яка втратила в аварії сина. Чоловікові було 59, а жінці — 56 років. Після обстеження не було протипоказань, і вона народила здорову дитину", - наголошує спеціаліст

Після встановлення причин безпліддя починають його лікування. Якщо це не допомагає, звертаються до методів ДРТ. Це допоміжні репродуктивні технології, під час яких окремі або всі етапи зачаття відбуваються поза організмом матері. У жінки вилучають яйцеклітини. Запліднюють їх сперматозоїдами батька й переносять знову в організм жінки. Процедура в Україні коштує майже $2 тис.

Застереженням до проведення процедури є цукровий діабет, вади серця, ниркова недостатність. Вони заважають виносити дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жуйку" можна - Супрун дала поради батькам школярів

Більше шансів завагітніти після першої процедури штучного запліднення мають жінки до 35 років. Із кожним роком імовірність зачаття зменшується.

Підліток із британського міста Бристоль осліпнув і майже повністю втратив слух через пристрасть до нездорової їжі.

Ще з початкових класів школи хлопець зовсім відмовився від вживання фруктів та овочів. Усе тому, що йому не подобалася їхня текстура. Харчувався виключно чіпсами, картоплею фрі, м'ясними напівфабрикатами й білим хлібом.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, до якого віку жінка дійсно може завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути