середа, 04 вересня 2019 13:34

Підлітка згубила любов до фастфуду

Підлітка згубила любов до фастфуду
З раннього дитинства в раціоні хлопця був лише фастфуд, жодних овочів і фруктів. ФОТО: eater.com

Підліток із британського міста Бристоль осліпнув і майже повністю втратив слух через пристрасть до нездорової їжі.

Ще з початкових класів школи хлопець зовсім відмовився від вживання фруктів та овочів. Усе тому, що йому не подобалася їхня текстура. Харчувався виключно чіпсами, картоплею фрі, м'ясними напівфабрикатами й білим хлібом. Повідомляє телеканал Sky News.

Уперше зі скаргами на самопочуття підліток звернувся до лікарні у віці 14 років: турбувало його постійне відчуття виснаженості. Правди про свій раціон не розповів. Лікар направив хлопця на аналізи. Їхні результати показали, що в організмі дитини занизький рівень вітаміну B12. Також виявлена була макроцитарна анемія – стан, за якого еритроцити набувають патологічно великого розміру й не можуть насичувати кров достатньою кількістю кисню. На основі аналізів лікарі призначили підлітку ін'єкції вітаміну B12 й відповідну дієту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організм б'є тривогу: назвали 10 ознак нестачі вітаміну С

Удруге на прийом до лікаря хлопець прийшов через рік. Цього разу стан його значно погіршився — постраждали слух і зір. Обстеження показало низький рівень вітамінів D і B12, нестачу в організмі міді й селену, а також початкову стадію остеопорозу. Тоді хлопець зізнався, що з раннього віку мав у своєму раціоні лише смажену картоплю, чіпси, білий хліб, шинку й сосиски.

Лікування покращень не дало — зниження слуху й зору продовжувало прогресувати. До 17 років хлопець повністю осліпнув.

"Усім відомо, що внаслідок вживання нездорової їжі зростає ризик розвитку серцево-судинних захворювань, появи ожиріння й раку. Однак погане харчування може також безповоротно пошкодити й нервову систему, а особливо зір. Подальше погіршення стану потенційно можна зупинити. Однак лише на ранніх стадіях. Якщо ж не лікувати, це призведе до невідворотної сліпоти", — відзначили у своєму звіті лікарі бристольського госпіталю.

Від незбалансованого харчування помирає людей більше, ніж від куріння. Причиною смерті стає брак фруктів, цільнозернових злаків, горіхів та насіння, надлишок солі. Правильний раціон допомагає контролювати вагу, запобігти розвитку серцево-судинним хворобам, остеоартриту, депресії, деменції, деяких типів раку, а також зменшує прояви ревматоїдного артриту.

Зараз ви читаєте новину «Підлітка згубила любов до фастфуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути