М'якоть сливи за складом багатша, ніж яблука чи груші. Містить різні вітаміни та мікроелементи, які корисні організму і психіці.
Там багато цинку, міді, кальцію, натрію, йоду, фосфору, заліза, калію, пектинів, вітамінів РР, С, Е, бета-каротину та вітамінів групи В. Уживання слив дає змогу вивести з організму шлаки, радіонукліди та канцерогени. Слива містить унікальні речовини – кумарини, які перешкоджають утворенню тромбів.
Сливи покращують білковий обмін, зміцнюють кровоносні судини. Плоди рекомендовано навіть за виразки шлунку, печії, коли не можна їсти, наприклад, яблука через їхню кислоту. Мають м'яку жовчогінну дію, виводять з організму надлишки рідини та солі.
Надмірне споживання слив може призвести до розладу шлунку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготовку до школи починають з перевірки очей дитини
Слива сприяє виведенню холестерину з організму та нормалізації тиску. Корисна при ревматизмі і подагрі.
Ці плоди зміцнюють печінку і очищають кров, виганяючи з тіла токсини.
Крім слив, також дуже корисними є яблука. Якщо їсти їх щодня, то організм насититься вітамінами С, А, магнієм і залізом.
Завдяки цим елементам, фрукт здатен вберегти вас від серцево-судинних захворювань та хвороб дихальних шляхів.
Коментарі