середа, 22 серпня 2018 10:33

Розкрили дуже важливі правила гігієни, про які мало хто чув

Розкрили дуже важливі правила гігієни, про які мало хто чув
В раковині потрібно мити не тільки зелень, а й банани Фото: oxycaoap.com

Є правила гігієни, мало кому відомі. Їх недотримання дуже шкідливі для здоровя. Мова йде не про миття овочів чи рук перед їжею, а наприклад, періодична зміна посуду. Також небезпечно замочувати брудні тарілки в раковині.

Про ці та інші правила гігієни пише Men'sLife.

Мити банани

Хоч шкірку ніхто й не їсть, її все одно потрібно мити. На поверхні фрукта можуть жити паразити або їх відкладені личинки, які здатні проникнути на плід при знятті шкірки. Якщо ж банани темного кольору і м'які, то паразити вже всередині.

Змивати унітаз з закритою кришкою

Інакше бризки води з унітазу можуть потрапити на підлогу, рушник, зубну щітку чи інші предмети гігієни у ванній. Так можна заразитися кишковими паличками чи гельмінтами, які виникають при недотриманні правил санітарії.

Періодично змінювати посуд

Посуд треба постійно оновлювати. Наприклад, дошки для нарізання фруктів можуть мати щілини, в які можуть потрапляти частини сирого м'яса або краплі крові. На них можуть міститися паразити, які з їжею будуть потрапляти в організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали страви для ідеального сніданку школяра

Не замочувати брудний посуд в раковині

Дехто воліє мити посуду відразу після їжі, інші ж навпаки - пізніше. Якщо залишки їжі засохли, люди звикли залишати їх в раковині і залити водою. Однак раковина - це місце розмноження бактерій, які можуть викликати захворювання.

Саме термічна обробка вбиває мікроорганізми сальмонели та інших паразитів. А якщо мити посуд у раковині, заткнувши її пробкою, то це місце стає найнебезпечнішим середовищем для виникнення хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили дуже важливі правила гігієни, про які мало хто чув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути