середа, 22 серпня 2018 09:50

Назвали страви для ідеального сніданку школяра

Назвали страви для ідеального сніданку школяра
Фото: ukr.media Сніданок школяра найкраще робити з каш

Відмовлятися від сніданку не можна як дорослим, так і дітям. Від допомагає набратися енергії для виснажливих уроків в школі. Найкраще, аби страви були багаті на білок, щоб забезпечити відчуття ситості на тривалий проміжок часу.

Про це пише ГолосUA.

Сніданок для дитини обов'язково повинен бути приготований самостійно. У багатьох готових пластівцях, глазурованих кульках дуже високий рівень цукру тому немає сенсу навіть говорити про намальовану на пачці таблицю вітамінів.

"Варіантів сніданку для школяра може бути чимало і, звичайно ж, страви треба чергувати. Як фахівець і як мама 3-класника я раджу віддати переваги кашам. Цей процес не вимагає постійної присутності біля плити і вони насичують організм корисними речовинами та надають сил надовго. Наприклад, вівсянка, яка містить вітаміни, білки, вуглеводи, перетравлюється досить повільно, і глюкоза надходить у кров невеликими порціями. Тобто такий сніданок гарантує, що до наступного перекусу або обіду дитина буде ситий", - повідомила лікар-педіатр Валентина Антонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухар Євген Клопотенко навчив правильно готувати корисні продукти

Звичайно, маленькій дитині складно довести і пояснити всю користь каші. Тоді варто піти на хитрість, прикрасивши страву так, щоб дитина захотіла її з'їсти. Можна посипати його свіжими ягодами і фруктами, намалювати "смайлик" варенням і т.д.

Гречана каша з молоком. З точки зору засвоюваності вітамінів і мікроелементів таке поєднання продуктів є ідеальним. Частина корисних речовин знижується і засвоюється тільки завдяки молочному продукту.

Паровий омлет. Під час активного росту всім дітям необхідна підвищена доза білка, тому пару раз в тиждень готуйте на сніданок омлети або годуєте дитину вареними яйцями з овочами.

"Ще один безпрограшний варіант - це сир. Цей продукт містить кальцій і білок, які так необхідні зростаючому організму. Щоб дитина із задоволенням доїла порцію, додайте в неї свіжі ягоди і фрукти. Можна навіть трохи полити його медом", - сказала фахівець

Зараз ви читаєте новину «Назвали страви для ідеального сніданку школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути