Багато хто недооцінює, наскільки корисною є звичайна хурма.
Вона працює як природний антиоксидант, підтримує серце, мозок, травлення й навіть допомагає шкірі світитися, каже нутриціологиня Ольга Морозенко.
Ще хурма чудово поєднується з різними продуктами - і в салатах, і в десертах, і навіть у корисних сніданках.
У салатах:
- з бринзою, дорблю чи м'яким козячим сиром - солодко-солоний ідеальний баланс;
- з руколою, шпинатом, волоськими горіхами та медово-гірчичною заправкою;
- з куркою або індичкою - додає соковитості та ніжної солодкості
- з авокадо та огірком - свіжий, легкий перекус.
На сніданок:
- у вівсянці або чіа-пудингу - солодкий акцент без доданого цукру;
- на цільнозерновому тості з вершковим сиром і шматочками хурми;
- у гречаних або вівсяних млинцях із ложечкою меду;
- у йогурті з горішками - хрумке, ситне й дуже корисне комбо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти та овочі найкорисніше їсти у листопаді та з чим поєднувати
У десертах:
- із корицею, ваніллю, медом - теплий осінній смак;
- у запіканках, пирогах, або запечена з кисломолочним сиром;
- з темним шоколадом чи какао - контраст, який неможливо не полюбити;
- у смузі з бананом - кремово й солодко, без зайвих калорій.
Хурма - це та сама маленька радість,яка одночасно і смачна, і корисна, і додає тілу любові зсередини.
Обирайте стиглі фрукти і не їжте натщесерце.
Щоб купити солодкий запашний плід, треба знати декілька секретів. Якщо хурма м'яка, значить і солодка. Це одне з основних правил. Твердий плід буде ще й терпким.
Якщо хурма терпка і не дуже солодка, покладіть плід на пів години в морозильну камеру. Хурма стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.




















Коментарі