понеділок, 31 липня 2017 05:28

Провали пам'яті після вечірок сигналізують про серйозні проблеми

Провали пам'яті після вечірок сигналізують про серйозні проблеми
Від алкоголю зменшується мозок і виникають провали пам'яті. Фото twitter.com

Провал пам'яті після перенасичення організму алкоголем виявились дуже поширеними.

Про це дослідили американські вчені, пояснює Huffington Post.

"У дослідженні, що вивчило 772 студентів коледжів, проведеному в США в 2002 році, 40% з тих, що вживали алкоголь, повідомили, що відчували провали пам'яті. Ці люди брали участь в широкому спектрі потенційно небезпечних подій, які не могли пригадати, включаючи вандалізм, незахищений секс і керування авто", - пояснив професор Пол Уоллес.

За словами Уоллеса, алкоголь здатний впливати на нашу пам'ять, навіть коли споживається в менших кількостях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спосбі продовжити життя.

"Алкоголь - це депресант, який працює так само, як заспокійливий засіб, сповільнюючи роботу вашого мозку, що призводить до погіршення пам'яті. Провал пам'яті - це екстремальна версія втрати пам'яті, що є загальним явищем для пияків. Ми не просто забуваємо частину подій - наш мозок навіть не створює й не зберігає ці нові короткострокові спогади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 звичок, які викликають старіння.

За словами професора Девіда Натта з медичного факультету Imperial College London, повна втрата пам'яті відбувається через те, що алкоголь змішується з хімічними речовинами, необхідними для зберігання пам'яті в мозку.

"Алкоголь блокує нейротрансмітери пам'яті й підсилює нейротрансмітери анти-пам'яті, які ретранслюють сигнали між нервовими клітинами, щоб передавати інформацію між мозком і тілом. Дослідження показують, що як чоловіки, так і жінки мають проблеми з навчанням і пам'яттю в результаті вживання алкоголю. Дослідження візуалізації головного мозку продемонстрували, що у алкоголіків мозок зменшується в розмірах".

Населення Землі зіткнеться з проблемою швидкого старіння та обмеженим доступом до харчових ресурсів. "Світова популяція направляється до краху, але мало хто це бачить або піклується про це", - розповів Ілон Маск, винахідник.

Зараз ви читаєте новину «Провали пам'яті після вечірок сигналізують про серйозні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути