субота, 02 травня 2020 09:50

Пояснили, звідки стільки хворих лікарів на коронавірус

Пояснили, звідки стільки хворих лікарів на коронавірус
Маски і респіратори підбирають по розмірах. Фото: dw.com

Лікарів частіше тестують. Звідси і такі високі цифри по кількості хворих серед медиків. Раніше сфера охорони здоров'я не стикалися із такою пандемією. Лікарі не мають досвіду, як користуватися засобами захисту. Але і самих масок та костюмів — у них недостатньо. Часто змушені купувати самостійно

Про це розповідає Володимир Курпіта, колишній очільник Центру громадського здоров'я.

"Це непогано, що лікарі перехворіють, аби не масово. Матимуть загартованіший організм на другу хвилю пандемії. Її слід чекати восени. Вона матиме гірші наслідки, ніж перша. Адже паралельно всі почнуть хворіти грипом. Під час першої хвилі, може перехворіти тільки 5% населення. В Україні ця цифра становитиме 1,8 мільйона осіб. Влітку, швидше за все, передача вірусу не зникне. Будуть поодинокі випадки, а восени ми почнемо проводити більше часу в приміщеннях, кількість контактів між людьми зросте. Вкрай Якщо в людей скінчяться гроші, вони приховуватимуть будь-які симптоми захворювання, аби заробити якусь копійку. У цьому випадку є ризик, що люди будуть інфікувати інших, і хвороба зможе активніше поширюватися. Українське суспільство тотально не довіряє владі. Тому очікувати сумлінного виконання рекомендацій влади складно", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли МОЗ відкриє поліклініки

Захиститися від зараження можна завдяки респіраторам. Їх необхідно правильно підбирати. Мають бути потрібного розміру, щільно прилягати до обличчя. У США перед закупівлею їх спершу приміряють, а в Україні - доставляють наугад.

"Боротися з цим немає сенсу. Боротися з коронавірусом – це те саме, що боротися з вітром або з сонячним промінням. Треба навчитися з ним жити і прийняти те, що ми всі перехворіємо цією інфекцією", - підкреслює Володимир Курпіта.

29 квітня в Україні провели рекордну кількість ПЛР-тестувань на Covid-19 - 7315.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зафіксовано в Чернівецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, звідки стільки хворих лікарів на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути