Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 16:47

Пік потужної магнітної бурі припадає на п'ятницю 13

Пік потужної магнітної бурі припадає на п'ятницю 13
Магнітна буря триватиме два дні Фото: podrobnosti.ua

У п'ятницю, 13 жовтня, на два дні прийде магнітна буря. Геомагнітне поле Землі зміниться і буде буря з оцінкою в 4 бали за 10-бальною шкалою. Вона доставлятиме дискомфорт людям з підвищеною метеочутливість.

Магнітна буря - це реакція земної кулі на активність, яка виникає на поверхні Сонця. В результаті цього відбуваються коливання, після чого Сонцем в атмосферу викидаються мільярди заряджених частинок, які здатні досягти Землі всього за кілька днів.

У Землі є захист - магнітосфера, яка всіляко захищає нас від подібних явищ. Але не завжди вона допомагає уникнути магнітних бур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті

"Не можна точно сказати, як вплине ця магнітна буря на наше здоров'я. Зараз осінь - час застуди, грипу та інших вірусів. Зараз і так багато хворіють або відчувають нездужання. Щоб точно бути впевненим, треба проаналізувати не тільки потужність магнітної бурі, а й температуру повітря, тиск, так як це все взаємопов'язано ", - відзначають експерт Сергій Попов.

На початку вересня на Сонці сталися найпотужніші спалахи, яким був наданий бал X9.3. Рівень спалахової активності 6 вересня перевищив значення 10 (точний бал - 10.3). Таке значення знаходиться вже за межами кольорової шкали і відповідає чорному кольору - найвищого ступеня активності.

Зараз ви читаєте новину «Пік потужної магнітної бурі припадає на п'ятницю 13». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути