Вчені з університету Хельсінкі назвали складові дієти, здатної поліпшити пам'ять. В основі її - продукти, які стоншують клітинні мембрани, що сприяє збільшенню швидкості обміну сигналами між клітинами.
Фінський дослідник Сату Ювякорпі рекомендує якомога частіше включати в свій раціон рибу, багату жирними кислотами омега-3. Це дозволить збільшити проникність клітинної мембрани і поліпшить здатність клітин передавати сигнали.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік протягом року їв тільки картоплю
Крім того, це хороший засіб боротьби з депресією, пише Helsingin Sanomat.
Оливкова олія, бобові, біле м'ясо, ягоди, горіхи і листя салату також позитивно впливають на мозок і покращують процес запам'ятовування. Чай, кава і какао теж рекомендовані для профілактики забудькуватості. Зловживати не варто, а ось 3-4 чашки в день покращують кровообіг мозку.
Є й продукти, які навпаки роблять негативний вплив. Велика кількість вуглеводів низької якості і жирів породжує забудькуватість. Алкоголь, куріння і нестача вітаміну B - ось головні вороги, стверджує дієтолог. Крім того, все це може сприяти розвитку хвороби Альцгеймера.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти довголіття
Експерти Американської асоціації серця повідомили, що олія кокосового горіха настільки ж шкідлива для здоров'я, як тваринні жири у м'ясі та вершковому маслі. За їхніми даними, кокос також складається з насиченого жиру, який утворює "поганий" холестерин.
Коментарі