Сьогодні кокосова олія позиціонується як здоровий продукт і використовується як в косметичних цілях, так і для приготування їжі.
Експерти Американської асоціації серця повідомили, що олія кокосового горіха настільки ж шкідлива для здоров'я, як тваринні жири у м'ясі та вершковому маслі.
За їхніми даними, кокос також складається з насиченого жиру, який утворює "поганий" холестерин.
Харчування з високим вмістом насичених жирів призводить до закупорки артерій і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Про це повідомляє bbc.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кішкам подобається погладжування по голові - дослідники
Згідно з дослідженнями асоціації, 82% жиру в кокосовій олії є насиченим. Це більше, ніж у вершковому маслі (63%), яловичині (50%) і свинині (39%). Тому він, як і інші насичені жири, може збільшити "поганий" холестерин і, за рекомендаціями кардіологів, люди повинні обмежити їх кількість, замінивши оливковою або соняшниковою олією і їх спредами.
Експерти і фахівці суспільної охорони здоров'я Великобританії також радять скорочувати споживання насичених жирів. Чоловік повинен з'їдати не більше 30 г насиченого жиру в день, жінка - не більше 20 м
Експерти підкреслюють, що жир як і раніше є невід'ємною частиною здорової їжі, як джерело незамінних жирних кислот, що допомагає організму абсорбувати вітаміни A, D і E.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники зробили нове відкриття про комарів
Так, традиційна середземноморська дієта має переваги для ряду чинників ризику серцевих захворювань, а не тільки рівнів холестерину. Вчені рекомендують замінювати насичені жири ненасиченими, використовуючи авокадо, жирну рибу, горіхи і насіння.
Австралійські вчені провели експеримент, який довів здатність рослин чути. Головним піддослідним став горох, який посадили в горщики так, щоб біля одних стояла труба з проточною водою, а у інших була тільки грунт.
Коментарі