вівторок, 20 червня 2017 07:16

Вчені попередили про небезпеку кокосової олії

Вчені попередили про небезпеку кокосової олії
Експерти Американської асоціації серця повідомили, що олія кокосового горіха настільки ж шкідлива для здоров'я, як тваринні жири в м'ясі і олії. Фото: zdorowiye

Сьогодні кокосова олія позиціонується як здоровий продукт і використовується як в косметичних цілях, так і для приготування їжі.

Експерти Американської асоціації серця повідомили, що олія кокосового горіха настільки ж шкідлива для здоров'я, як тваринні жири у м'ясі та вершковому маслі.

За їхніми даними, кокос також складається з насиченого жиру, який утворює "поганий" холестерин.

Харчування з високим вмістом насичених жирів призводить до закупорки артерій і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Про це повідомляє bbc.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кішкам подобається погладжування по голові - дослідники

Згідно з дослідженнями асоціації, 82% жиру в кокосовій олії є насиченим. Це більше, ніж у вершковому маслі (63%), яловичині (50%) і свинині (39%). Тому він, як і інші насичені жири, може збільшити "поганий" холестерин і, за рекомендаціями кардіологів, люди повинні обмежити їх кількість, замінивши оливковою або соняшниковою олією і їх спредами.

Експерти і фахівці суспільної охорони здоров'я Великобританії також радять скорочувати споживання насичених жирів. Чоловік повинен з'їдати не більше 30 г насиченого жиру в день, жінка - не більше 20 м

Експерти підкреслюють, що жир як і раніше є невід'ємною частиною здорової їжі, як джерело незамінних жирних кислот, що допомагає організму абсорбувати вітаміни A, D і E.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники зробили нове відкриття про комарів

Так, традиційна середземноморська дієта має переваги для ряду чинників ризику серцевих захворювань, а не тільки рівнів холестерину. Вчені рекомендують замінювати насичені жири ненасиченими, використовуючи авокадо, жирну рибу, горіхи і насіння.

Австралійські вчені провели експеримент, який довів здатність рослин чути. Головним піддослідним став горох, який посадили в горщики так, щоб біля одних стояла труба з проточною водою, а у інших була тільки грунт.

Зараз ви читаєте новину «Вчені попередили про небезпеку кокосової олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути