понеділок, 04 березня 2019 17:40

Перші в Східній Європі: у Вінниці почнуть розробляти ліки від раку

Автор: vezha.vn.ua
  Представники Вінницького національного медичного університету імені М. Пирогова, Подільського регіонального центру онкології й корейської науково-дослідної компанії «WellMarker Bio Со» підписали меморандум про співпрацю.
Представники Вінницького національного медичного університету імені М. Пирогова, Подільського регіонального центру онкології й корейської науково-дослідної компанії «WellMarker Bio Со» підписали меморандум про співпрацю.

На базі Вінницького національного медичного університету імені М. Пирогова створять українсько-корейський науково-дослідний центр, який займатиметься дослідженням і розробкою нових ліків проти раку. Цей проект є унікальним як для України, так і для країн Східної Європи разом зі всім пострадянським простором.

Меморандум про співпрацю між Україною й Республікою Корея вже підписаний. Сторонами договору виступили ВНМУ імені М. Пирогова, Подільський регіональний центр онкології й корейська науково-дослідна компанія "WellMarker Bio Со". Пише вінницький інформаційний портал VЕЖА.

Корейська сторона забезпечуватиме лабораторні дослідження й підготовку кадрів, тоді як ВНМУ надасть приміщення для науково-дослідного центру. У свою чергу, Подільський регіональний центр онкології постачатиме біологічний матеріал для дослідів над лабораторними тваринами. Це будуть ракові тканини, вилучені під час операцій у різних пацієнтів.

Приміщення для майбутнього науково-дослідного центру вже обрали й погодили з корейськими спеціалістами. Наразі розробляють проект його облаштування. Паралельно приступили й підбору кадрів. Розпочати дослідження планують через 4-6 місяців.

"Спочатку буде організоване навчання наших спеціалістів у Кореї, після чого вони повернуться сюди і вже в університеті почнуть використовувати ці науково-дослідні технології та проводити дослідження. Коли будуть погоджені всі внутрішні моменти, коли науковці пройдуть навчання, тоді власне й запуститься робота цього центру", — каже координатор проекту Віктор Шафранський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як вчасно розпізнати рак

На базі центру проводитимуть доклінічне дослідження протиракових препаратів. Воно не передбачає участі пацієнтів — досліджувати будуть органи й системи лабораторних тварин.

"Наш досвід підказує, що в середньому проходить приблизно 5-10 років до того моменту, коли новий лікувальний препарат впроваджується безпосередньо в клінічну практику. Доклінічні дослідження — це перший етап у цьому довготривалому процесі, але дуже необхідний. Реалізація ж цього проекту має широкий формат: він забезпечить і наукові статті, і наукові доповіді, й обмін досвідом", — пояснив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

Раніше розповіли про унікальну операцію, яка дає високі шанси на повне одужання хворого на рак щитовидної залози 4-ї стадії. Провели її в обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі. У пацієнта була пухлина в 3 сантиметри з інвазією в преиреоїдні м'язи й безліч метастаз розміром від 3 до 6 сантиметрів.

Зараз ви читаєте новину «Перші в Східній Європі: у Вінниці почнуть розробляти ліки від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути