Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 16:32

Озвучили шокуючі цифри про куріння в Україні

Озвучили шокуючі цифри про куріння в Україні
Найчастіше українці починають курити ще в підлітковому віці. Фото: education.gov.gy

Майже кожен четвертий дорослий українець є активним курцем. Про це заявив заступник гендиректора Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Владислав Збанацький.

"За даними глобального дослідження, яке було проведено в минулому році в Україні, у нас курить 23% дорослого населення. Тут кожен випадок є трагедією, якої не повинно було б бути. Ми маємо позитивну тенденцію щодо зменшення кількості курців, але, на жаль, майже кожен четвертий українець курить ", - зазначив він, пише "Обозреватель".

За його словами, найчастіше українці починають курити ще в підлітковому віці.

"Згідно з даними цього ж дослідження, у нас більше 60% курців почали курити у віці до 18 років. Це дуже страшна цифра і ми повинні щось робити з цим. Потрібно працювати в кількох напрямках. По-перше, говорити про це, показувати шкоду, яка може бути від цього. По-друге, обмежувати доступ до сигарет шляхом підвищення їхньої вартості, підвищенням акцизів, і зменшенням їх фізичної доступності та рекламування ", - вважає чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курити і пити чай: що не можна робити на холоді

Також він озвучив страшну статистику про смертність через куріння.

"Можу сказати, що за добу в Україні помирає понад 250 українців від хвороб, що пов'язані з курінням. Фактично за час, поки людина викурює сигарету, вмирає одна людина в Україні", - робить висновок Збанацький.

Люди, які викурили першу сигарету, здебільшого стають завзятими курцями. Формування стійкої звички до нікотину відбувається в 60-70% випадків. Такі висновки британських фахівців опублікували в журналі Nicotine & Tobacco Research.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили шокуючі цифри про куріння в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути