середа, 10 січня 2018 13:44

Вчені розповіли про залежність після першої сигарети

Вчені розповіли про залежність після першої сигарети
За статистикою американської CDC, щороку в світі від тютюну і вторинного куріння помирає близько 6 млн людей. Фото: depositphotos

Люди, які викурили першу сигарету, здебільшого стають завзятими курцями. Формування стійкої звички до нікотину відбувається в 60-70% випадків.

Висновки британських фахівців опублікували в журналі Nicotine & Tobacco Research.

"Перехід від перших експериментів з наркотичними речовинами до їх постійного, щоденного вживання є одним з найважливіших моментів у розвитку залежності. Саме це вказує на те, що задоволення перетворюється в фізичну необхідність", - наголосив Пітер Хайек з Лондонського університету королеви Марії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли поселення, засноване півмільйона років тому

Куріння і пов'язані з ним хвороби, такі як хронічна обструктивна хвороба легень, вважаються однією з головних причин передчасної смерті на Землі.

За статистикою американської CDC, щороку в світі від тютюну і вторинного куріння помирає близько 6 млн людей. Кожні 2 з 3 курців зазвичай вмирають через причини, пов'язані зі зловживанням тютюном.

Зараз серед вчених немає загальноприйнятих уявлень про природу нікотинової залежності - частина медиків вважає, що вона має тільки психологічне коріння, а опоненти говорять про її фізіологічні причини. В останні роки ситуація стала ще складнішою після появи електронних випарників, вплив яких на кількість курців дослідники поки не можуть однозначно оцінити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, як висипатися кожен день

Падіння у вологий сніг складно порівняти за ступенем комфорту з падінням на м'які матраци, але пухка субстанція може послабити силу, яка діє на тіло людини при падінні.

Травми людина отримує в момент контакту з твердою поверхнею через миттєві перевантаження і швидку зупинку.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про залежність після першої сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути