понеділок, 08 січня 2018 13:26

Вчені розрахували висоту снігового шару, в який можна впасти не розбившись

Вчені розрахували висоту снігового шару, в який можна впасти не розбившись
Вирішуючи зворотну задачу, висловлюючи послідовно глибину падіння через час, який в свою чергу висловлюють через уповільнення, студенти оцінили безпечну для падіння людини висоту снігу в 5 м. Фото: wikipedia.org

Падіння в вологий сніг складно порівняти за ступенем комфорту з падінням на м'які матраци, але пухка субстанція може послабити силу, яка діє на тіло людини при падінні.

Травми людина отримує в момент контакту з твердою поверхнею через миттєві перевантаження і швидку зупинки.

Якщо уповільнити "гальмування" до межі, при якому перевантаження можна винести, падіння буде не травмонебезпечним. Дослідження опублікували в університетському журналі Physics Special Topics.

Для розрахунку безпечної для падіння глибини снігового покриву британські студенти розрахували граничну швидкість падіння людини масою 70 кг. Під час падіння сніг під дією прискорювальної сили тіла буде стискатися до стану льоду. Саме тіло відчуватиме перевантаження, пов'язані з власним уповільненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіт, кажан і три ящірки: які тварини зникли 2017 року

Поріг перевантаження, яку може перенести людина, студенти взяли 35 г. Уповільнення є відношенням швидкості падіння до часу (не тільки падіння, а "стиснення" снігу). Час в свою чергу можна вирахувати, знаючи щільності початкової (сніг) і кінцевої субстанцій і глибину падіння.

Вирішуючи зворотну задачу, висловлюючи послідовно глибину падіння через час, який в свою чергу висловлюють через уповільнення, студенти оцінили безпечну для падіння людини висоту снігу в 5 м.

Чоловіків найбільше приваблюють жінки зі світлим волоссям. Це дослідження американських науковців з Університету Аугсбурга.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розрахували висоту снігового шару, в який можна впасти не розбившись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути