пʼятниця, 01 березня 2019 17:39

Небезпека від хропіння: медики закликають лікувати

Небезпека від хропіння: медики закликають лікувати
Хропіння небезпечне: медики закликають лікувати Фото: Nove Tilo

Хропіння є провісником більш небезпечного порушення, стверджують учені. Називається відхилення - апное. Воно заважає процесу сну і може спровокувати появу ще серйозніших проблем.

Саме хропіння супроводжується затримками дихання. Тобто людина хропе, а потім ніби захлинається повітрям, далі настає пауза, затримка дихання, і вона знову починає дихати. І така пауза дуже небезпечна, розповідає Радіо Максимум.

Отже, хропіння може бути сигналом, що у вас розвивається фізіологічне порушення, яке може привести до зупинки дихання уві сні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При викривленій перетинці вночі посилюється хропіння

Одним з поширених способів лікування апное уві сні є спеціальна терапія. У цьому випадку людина спить зі спеціальним підключеним апаратом, який створює невеликий постійний позитивний тиск в дихальних шляхах. Тим самим забезпечується доступ повітря у дихальні шляхи. Такий прилад не просто запобігає апное, але і позитивно впливає на м'язи носоглотки.

Канадські спеціалісти розробили апарат, який запобігає хропінню і збирає дані під час сну. Він кріпиться під підборіддям і не заважає спати.

Нове пристосування працює за рахунок розкриття дихальних шляхів і запобігає западанню язика. Апарат можна синхронізувати зі смартфоном і на нього будуть передаватися дані під час сну. Так людина зможе не тільки позбутися хропіння, а й контролювати свої життєві процеси поки спить.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека від хропіння: медики закликають лікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути