субота, 26 грудня 2020 10:48

Назвали зимову процедуру, яка омолоджує серце

Назвали зимову процедуру, яка омолоджує серце
Лазня покращує роботу серця та легенів. Фото: rosarenda.su

Парова лазня стимулює роботу серцево-судинної системи. Частота пульсу збільшується з 75 до 100 ударів на хвилину. Тепло подразнює рецептори верхніх дихальних шляхів. Насичення повітря парою поліпшує стан оболонки легенів.

Лазня сприяє нормалізації гормонального фону, покращує роботу щитоподібної залози.

Про це розповідає Олександр Стецько, терапевт із Сум.

"Перебування в лазні стимулює кровообіг. Покращується доставка поживних речовин усім органам. Там капіляри відкриваються настільки, що можуть отримати в 500 разів більше крові, ніж у стані спокою", - пояснює терапевт.

Підготовка організму:

1. Ходити в лазню можна у будь-якому віці, але треба підготуватися. Перед цим не їсти м'ясних продуктів, бо погано перетравлюються.

2. Не пити алкоголю, тому що кровоносні судини розширюються для збільшення тепловіддачі організму. Виникає можливість внутрішнього крововиливу.

3. Не можна пити воду й курити, бо це підвищує в'язкість крові.

4. Перед лазнею варто прийняти теплий душ. Тоді пара швидше діятиме. Треба зняти прикраси, щоб не обпекли шкіру.

5. Зайшовши в парну, спочатку звикніть до температури, пропотійте, сполосніться теплою водою. Тоді йдіть на другий захід із віником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому секрет довголіття: лікарі розкрили 3 основні ключі

При паренні згортаються білки в крові і вона стає в'язкіша. Тому ще добу людина ходить розслаблена. У лазні активізуються обмінні процеси організму, вимиваючи токсини. Це перевантажує печінку. Їй важко впоратися з раптовими змінами. Тому краще відвідувати лазню не частіше як раз на тиждень.

У лазню не можна ходити вагітним, хворим на епілепсією, онкологію, гіпертонію та людям, які перенесли інсульт менш як пів року тому.

Медики розкрили неймовірні властивості гречки. Виявилося, що цей продукт може продовжити тривалість життя при щоденному вживанні.

Такі висновки зроблені дієтологами за підсумками дослідження. Так, гречка сприяє виробництву організмом власних білків. Ця крупа вважається корисною навіть серед вегетаріанців.

Зараз ви читаєте новину «Назвали зимову процедуру, яка омолоджує серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути