пʼятниця, 19 жовтня 2018 15:47

Назвали жахаючі дані щодо смертності українок від раку грудей

Назвали жахаючі дані щодо смертності українок від раку грудей
Рак грудей за тиждень вбиває більше сотні українців Фото: 4mama.ua

Щотижня від раку молочної залози помирає 110 українців.

Про це передає УНН.

"За даними Національного канцер-реєстру, минулого року діагноз "рак молочної залози" почули 14 170 українців, зокрема, 14 057 жінок і 113 чоловіків. Померли минулого року через рак грудей 5 823 людини. З них 5 774 жінки та 49 чоловіків. Це означає, що кожного тижня близько 110 українців помирає від раку молочної залози", - йдеться у повідомленні.

Найвищі показники захворюваності на рак молочної залози фіксують серед українок віком понад 60 років, хоча випадки захворювання істотно частішають вже з 30 років. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. У МОЗ підкреслили, що рак виліковний за умови його виявлення на I стадії — у 95% жінок, на II стадії — у 80%, на III стадії — у 50% жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому і як платити: скільки українці мусять віддати за медичне страхування

За статистикою, 21% усіх випадків смерті від раку молочної залози у світі спричинено вживанням алкоголю, зайвою вагою та ожирінням, а також фізичною інертністю.

Для запобігання раку молочної залози варто відмовитись від куріння, алкоголю, регулярно займатися фізичною активністю та підтримувати нормальну масу тіла. Також проходити огляд мамолога не рідше одного разу на 1–2 роки, а жінкам старше 40 років — кожен рік проводити мамографічні обстеження.

Також усім жінкам старше 20 років варто щомісяця самостійно обстежувати молочні залози.

Навіть звичка перевіряти ввечері електронну пошту є небезпечною для здоров'я. Підтвердило це дослідження, проведене американськими вченими з Ліхайського та Колорадського університетів.

Перелік із 9 подібних звичок, які лише на перший погляд здаються цілком невинними, подало відоме британське видання Daily Mirror.

Зараз ви читаєте новину «Назвали жахаючі дані щодо смертності українок від раку грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути