вівторок, 30 квітня 2019 12:50

Назвали їжу, що найчастіше викликає геморой

Назвали їжу, що найчастіше викликає геморой
Сидяча робота викликає геморой Фото: ukrhealth.net

Сидяча робота вбиває не тільки спину, а й решту організму. Офісним працівникам не можна різко приступати до фізичних вправ. Після тягання заліза виникає геморой. Особливо це стосується 30-річних. Або людей із запаленням шлунка і дванадцятипалої кишки, жовчнокам'яною хворобою чи хронічним панкреатитом.

Про це розповідає Володимир Андрієць, столичний проктолог.

"До 20 років виникає рідко, після 40 — теж нечасто. Старші люди уважніше ставляться до харчування. А молодь часто снідає чашкою чаю або кави, в обід перекушує на ходу, а ввечері накидається на їжу, погано її пережовуючи, — уточнює лікар. — Не можна довго сидіти на унітазі. Ця звичка викликає застій крові й ослаблення стінок прямої кишки. Від цього загострюється геморой, з'являються тріщини, випадає пряма кишка".

Корисно харчуватися в однаковий час, організм виробляє всі речовини до звичного часу. Коли ж є ще і хронічний панкреатит, краще їсти часто невеликими порціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючу причину набряку ніг

Призначають протизапальні й ранозагоювальні мазі й свічки. Також дієту, де потрібно їсти багато овочів і фруктів, кисломолочних продуктів, круп.

Заборонені солодощі, бо засмічують кишечник і склеюють калові маси.

Добре діє на перистальтику буряк, гарбуз, яблуко. А гостра, солона, копчена їжа й алкоголь подразнюють стінки шлунково-кишкового тракту.

Весняний авітаміноз не можна лікувати полівітамінними комплексами. Особливо тими, що привезені з-за кордону. Вони розраховані на місцевих людей. З їхнім раціоном та стилем життя. В українців зовсім інші організми і ці препарати не принесуть ніякої користі.

Про це розповідає Євген Симонець, столичний пульмонолог.

Зараз ви читаєте новину «Назвали їжу, що найчастіше викликає геморой». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути