четвер, 19 липня 2018 18:05

Назвали страшну хворобу, яка вражає переважно струнких жінок

Назвали страшну хворобу, яка вражає переважно струнких жінок
Погоня за вигаданим ідеалом може дорого коштувати. ФОТО: practo.com

Худі люди більше беззахисні перед раком. Такого висновку дійшли вчені завдяки масштабному дослідженню, до участі в якому вони залучили більш ніж 750 000 жінок.

Результати наукового спостереження показали, що худим загрожує учетверо вищий ризик виникнення раку молочної залози. Це стосується жінок віком від 18 до 54 років, чия вага має відхилення від норми. Пише відоме британське видання TheSun.

З'ясувати, чи є реальна загроза, жінка може вирахувавши свій індекс маси тіла — показник співвідношення ваги й зросту. Щоб зробити це, необхідно поділити кілограми на сантиметри. Якщо результат буде нижчим за норму, це свідчитиме про дефіцит маси тіла й підтвердить наявність загрози. За словами вчених, знизити ризик можна набравши нормальну вагу. Так, якщо індекс маси тіла збільшиться на 5 позначок, загроза стане меншою в чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії

Вчені також зауважили, що для жінок старшого віку фактором підвищеного ризику виникнення раку грудей виступає не худорлявість, а зайві кілограми. Як припускають науковці, пов'язано це з тим, що жирові клітини здатні виробляти жіночі гормони, надмір яких в організмі сприяє зародженню пухлини.

Раніше повідомили, що відкрили новий спосіб діагностики раку. Ця методика дозволяє виявити злоякісні клітини на ранніх стадіях розвитку, що дає можливість вчасно розпочати лікування й тим самим отримати більше шансів на перемогу над хворобою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали страшну хворобу, яка вражає переважно струнких жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути