середа, 25 квітня 2018 15:13

Назвали продукти, які швидко псуються у холодильнику
10

В деяких продуктах від низьких температур дуже швидко руйнуються текстура, смак, колір і запах.

Пропонуємо запам`ятати продукти, для яких перебування у холодильнику заборонене або не обов'язкове.

1. Екзотичні фрукти

Під впливом низьких температур екзотичні фрукти починають швидко гнити. Найкращий варіант зберігання таких фруктів - загорнутими у папір при кімнатній температурі.

Автор: jisty.com.ua
  Екзотичні фрукти
Екзотичні фрукти

2. Яблука та груші

У холодильнику починається виділення етилену при зберіганні. Це веде до скорочення термінів зберігання як самих фруктів, так і тих продуктів, що зберігаються поряд з ними.

Автор: jisty.com.ua
  Яблука та груші
Яблука та груші

3. Родичі гарбузові

Кабачки, патисони, цукіні і самі гарбузи близько місяця можуть зберігається в коморі. Упаковка теж не потрібна. А холодні температури й відсутність повітря призводять до м'якості продуктів і до появи цвілі. Надрізана диня в таких умовах починає виділяти шкідливі речовини (етиловий газ).

Автор: jisty.com.ua
  Гарбузові
Гарбузові

4. Помідори та баклажани

Зберігання водовмісних овочів на полицях холодильника призводить до появи на них темних плям. Це початок процесу загнивання. Найкраще зберігати їх у кошику в умовах кімнатної температури або в засушеному вигляді (нарізати "медальйонами" і висушити як гриби на нитці).

Автор: jisty.com.ua
  Помідори та баклажани
Помідори та баклажани

5. Ріпчаста цибуля

За низької температури в цибулі порушується структура, з'являється м'якість, цвіль та неприємний запах. Найкращий спосіб зберіганя цибулі - це капронова панчоха у кухонному кутку.

Автор: jisty.com.ua
  Ріпчаста цибуля
Ріпчаста цибуля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морозиво-суші стане новим трендом цього літа

6. Оливкова олія

В олії погіршуються корисні властивості і смакові якості (починає гірчити). Також з`являється білий осад (пластівці). Цей продукт слід зерігати в темному місці при кімнатній температурі.

Автор: jisty.com.ua
  Оливкова олія
Оливкова олія

7. Мед

Біохімічні речовини продукту в холодильнику зазнають руйнування. Такий мед великої користі не принесе. Зберігати продукт можна у сухому і темному місці.

Автор: jisty.com.ua
  Мед
Мед

8. Картопля та морква

Головна причина заборони на холодильник - це проростання, загнивання, утворення цвілі. А картопляний крохмаль при температурах нижче 7 градусів має властивість перетворюватися на цукор, що веде до зміни смакових властивостей картоплі та її консистенції. Без наслідків для здоров'я такі овочі зберігаються в дерев'яному вентильованому ящику, поверх паперу, в коморі.

Автор: jisty.com.ua
  Картопля та морква
Картопля та морква

9. Шоколад

На поверхні продукту утворюється конденсат з його наступною кристалізацією. Потім виникає "сивина" (наліт). При герметичній упаковці розвивається цвіль. Особливої шкоди здоров'ю не буде, але от органолептичні властивості знижуються. Естетичний вигляд шоколаду також буде втрачений.

Автор: jisty.com.ua
  Шоколад
Шоколад

10. Хліб

Зберігати хліб найкраще в морозилці, а не в холодильнику. У холодильнику він миттєво вбирає всі запахи продуктів, а при підвищеній вологості "обростає" цвіллю.

Автор: jisty.com.ua
  Хліб
Хліб

Магазинні печиво, морозиво, смажена курятина погано впливають на роботу людського серця. Вони містять велику кількість холестерину.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які швидко псуються у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути